Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Force India" komandas F1 budžets nākamgad trīskāršosies

Juris Grīns
Juris Grīns

"Force India" komandas F1 budžets nākamgad trīskāršosies
Foto: Racing Point Force India Formula One Team

Nesen jauno īpašnieku rokās nonākusī F1 komanda "Force India" uz nākamo gadu savu budžetu trīskāršos, apgalvo viens no tās sponsoriem.

Pēc tam, kad Vidžaja Maljas īpašumā esošā vienība spēja kļūt par vienu no vadošajām vidējā ešalona komandām, tomēr tika novesta līdz maksātnespējas procesam, to iegādājās kanādiešu miljardieris Lorenss Strols ar partneriem. Šī cilvēka ambīcijas ir milzīgs un, lai tās sasniegtu, viņš gatavs investēt pamatīgus līdzekļus.

Jau iepriekš izskanējuši izteikumi, ka "Force India" vadība nākamgad mērķē uz trešo vietu Konstruktoru kausā.

"Nākamgad "Force India" grib iekļūt pirmajā trijniekā," apstiprina komandas sponsora, datu aizsardzības jomā strādājošā uzņēmuma "Acronis" vadītājs Sergejs Belusovs. "Šī ir ļoti spēcīga komanda. Jau šobrīd tā faktiski ir ceturtā ātrākā. 2019. gadā tās budžets trīskāršosies un iespējas cīnīties par augstākām vietām vēl vairāk palielināsies."

Komandā turpinās startēt Serhio Peress, kamēr Estebana Okona vietā visai noteikti stāsies komandas īpašnieka dēls Lānss Strols, kas gan vēl oficiāli nav apstiprināts.

Belusovs atzīst, ka nākamgad cīņa aiz "Mercedes" un "Ferrari" komandām solās būt ļoti spraiga.

"Nākamgad "Renault" būs labs dzinējs, "Red Bull" pāries uz sadarbību ar "Honda", un arī mums būs labs motors," viņš prāto.

Komandas oficiālais nosaukums pašlaik ir "Racing Point Force India", bet uz nākamo gadu tas tiks mainīts.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com