Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 jaunie noteikumi netiks apstiprināti līdz oktobrim

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 jaunie noteikumi netiks apstiprināti līdz oktobrim
Foto: Renault F1 Team

Pēc tam, kad nedēļas nogalē uz kopīgu tikšanos sanāca "Formula 1" komandu vadītāji, nolemts, ka 2021. gada tehniskos noteikumus pagaidām neapstiprinās, un tas varētu notikt tikai oktobrī.

Pagājušajā nedēļā Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) prezentēja komandām jauno noteikumu plānu, kā arī ieteikumus komerciālajā jomā, kam būtu jāstājas spēkā nākamajā gadā. Šķita, ka jau nākamajā piektdien, kad notiks DIA Pasaules motoru sporta padomes (WMSC) sēde, tos beidzot varētu apstiprināt.

Monreālā, kur tika aizvadīts kārtējais F1 posms, šos jautājumus kopīgi apsprieda visu komandu vadītāji, piedaloties FIA un "Liberty Media" pārstāvjiem. Tika izlemts, ka nepieciešams ieguldīt vairāk darba pie jauno noteikumu izstrādes, līdz ar to to apstiprināšana ir jāatliek. Ņemot vērā, ka izmaiņas būs lielas, sevišķi šasiju tehniskajos noteikumos, esot nepieciešams rūpīgāk izvērtēt, kādu ietekmi uz F1 čempionātu atstās šīs pārmaiņas.

Tiek ziņots, ka gandrīz visas komandas bijušas ar mieru pagarināt noteikumu apstiprināšanas termiņu, kamēr "Renault" vadība tomēr vēlas, lai tas notiktu līdz jūnija vidum, kā tika solīts iepriekš. Tiesa, lai šo termiņu varētu pagarināt, ir jābūt visu komandu piekrišanai, līdz ar to ir nepieciešams, lai "Renault" piekristu noteikumu apstiprināšanai oktobrī, kā to vēlas citas vienības.

Jau vēstīts, ka viens no zīmīgākajiem priekšlikumiem ir ierobežot F1 komandu tēriņus, nosakot, ka no 2021. gada ik sezonu nedrīkstēs tērēt vairāk par 175 miljoniem ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...