Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hakinens 50 gadu vecumā atgriežas autosportā

Juris Grīns
Juris Grīns

Hakinens 50 gadu vecumā atgriežas autosportā
Mika Hakinens. Foto: AUTOhebdo

Divkārtējais F1 pasaules čempions Mika Hakinens, kuram pērn septembrī apritēja 50 gadi, pēc ilgāka pārtraukuma atkal piedalīsies profesionālās autosacīkstēs, turklāt startēs ar "McLaren" markas automašīnu.

Abus savus "Formula 1" titulus Hakinens ieguva tieši "McLaren" rūpnīcas komandas sastāvā - tas notika tālajā 1998. un 1999. gadā, savukārt 2001. gada sezonas izskaņā viņš savai karjerai pielika punktu un tā arī neatgriezās čempionātā. Vairākas sezonas sportists pavadīja Vācijas DTM seriālā, izcīnot arī vairākas uzvaras, bet pastāvīgi nodarboties ar autosportu beidza 2007. gadā. Savukārt pēdējās profesionālās sacensības somu autosportists aizvadīja 2011. gadā, kad ar "Mercedes SLS GT3" stājās uz starta Džuhajas sešu stundu braucienā.

Lai gan nesenajā pagātnē Hakinens ar vēsturiskās klases auto braucis Gudvudas festivālā, šī viņam būs atgriešanās profesionālajā sportā pēc astoņu gadu pārtraukuma. Par to viņš jau kādu laiku domājis, bet tagad apstiprināts, ka Hakinens augustā izies uz starta Suzukas 10 stundu sacensībās, kur pilotēs "McLaren 720S GT3". Pašlaik vēl nav zināms, kuras vienības sastāvā viņš brauks, bet jau noskaidrojies, ka viņa komandas biedri būs "Super Formula" čempions un "Super GT" seriāla pilots Hiroaki Išiura un regulārs Japānas F3 čempionāta, kā arī vēsturisko automobiļu sacensību dalībnieks Katsuaki Kubota.

"2017. gada martā pirmo reizi 16 gadu laikā apmeklēju Suzukas trasi un atkal satiku entuziastiskos japāņu līdzjutējus," stāsta Mika Hakinens. "Pagājušajā gadā tur braucu ar "McLaren MP4/13" un atkal izbaudīju Suzukas unikālo astotnieka veida trases konfigurāciju. Šogad izlēmu atgriezties autosacīkstēs pirmo reizi kopš 2011. gadā aizvadītā "Intercontinental Le Mans Cup" posma Džuhajā, un tieši Suzukas trasi izvēlējos par to vietu, kur atgriezties. Suzuka arī ir vieta, kur 1998. gadā izcīnīju savu pirmo F1 titulu."

Suzukas 10 stundu sacensības zināmas kā vienas no prestižākajām izturības sacīkstēm pasaulē, un tās ir daļa no "Intercontinental GT Challenge" čempionāta. Pērn šeit uzvaru svinēja Maro Engels, Tristāns Votjē un Rafaele Marsjelo ar "Mercedes-AMG GT3".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...