Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Fantastiska nedēļas nogale visai komandai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Fantastiska nedēļas nogale visai komandai"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Saūda Arābijas GP uzvarētājs Makss Verstapens atzinis, ka nedēļas nogale Džidas trasē viņam izdevusies fantastiski laba. Serhio Peress tikmēr pauž nelielu nožēlu, ka neizdevās startēt no pirmās rindas, kas, pēc viņa domām, varbūt ļautu pacīnīties ar "Red Bull" komandas biedru. Trešās vietas ieguvējs Šarls Leklērs no "Ferrari" tikmēr neslēpj, ka viņam sacensības bija nedaudz garlaicīgas, jo konkurenti vai nu bija tālu priekšā vai aizmugurē.

Verstapens startēja un finišēja pirmajā vietā, ne brīdi reāli netiekot apdraudēts. Vadību viņš zaudēja tikai uz dažiem apļiem, kad pēc drošības mašīnas perioda priekšā bija ticis pitstopu neveikušais Lando Noriss. Peresam pirmajos apļos bija jāpacīnās ar Leklēru, lai viņu apdzītu, pēc kā sportists vēl saņēma piecu sekunžu sodu par nedrošu kustības uzsākšanu pēc riepu maiņas. Tas gan nepatraucēja finišā būt priekšā Leklēram ar gana lielu pārsvaru.

Makss Verstapens: "Domāju, ka kopumā šī bija fantastiska nedēļas nogale visai komandai. Un arī man personīgi. Mašīnā jutos patiesi labi jau pirms tam, un tā bija arī sacīkstē. Noslēdzošais nogrieznis ar vienām riepām bija garāks nekā varētu gribēt, bet, tā kā bija drošības mašīna, tā bija jādara. Pēdējie apļi, apdzenot atpalicējus ar aukstām riepām, bija mazliet riskanti. Bet pamatā viss bija labi. Spējām visu kontrolēt, arī atstatumu līdz pārējiem. Esmu ļoti, ļoti gandarīts."

Serhio Peress: "Žēl par saņemto sodu. Par laimi, tas neizbojāja mums sacīksti. Pie šī scenārija pitstopā biju tuvu Maksam un arī pārējie devās boksos tajā pašā laikā. Būtu bijis nepieciešams plašāks boksu celiņš. Šodien noteikti izdevās sasniegt progresu, bet žēl, ka nesanāca kvalificēties pirmajā rindā. Padevās lielisks starts. Šarls stājās ceļā un garām tikt neizdevās, bet bija jauka cīņa, kas tomēr ietekmēja manu sacīksti. Tā kā drošības auto devās trasē tik agri, daudzus apļus nācās braukt ar cietajām riepām. Dažbrīd nebija viegli, sevišķi sākumā, kad tās vēl nebija uzsilušas. Vajadzēja ilgu laiku, lai tiktu garām Luisam Hamiltonam un Lando Norisam. Bet lieliska diena komandai. Šī trase ir pavisam citādāka nekā Bahreinā. Tagad uz šī viļņa jāturpina. Aizvien ir dažas nianses, ko pieslīpēt."

Šarls Leklērs: "Patiesībā mums bija labs sacīkšu temps, to var redzēt arī, kad beigās uzrādījām ātrāko apli. To daļēji palīdzēja īstenot iespēja izmantot DRS, bet arī citādi sajūta bija diezgan laba. Kopumā šī man bija samērā garlaicīga sacīkste, jo "Red Bull" komanda bija pārāk ātra. Un arī aiz manis pārējie atpalika diezgan daudz. Šajā dienā paņēmām visus iespējamos punktus. Tāds ir mērķis, un tas ir lieliski."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv