Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bijušajam F1 pilotam Kovalainenam veiks dzīvībai bīstamu operāciju

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušajam F1 pilotam Kovalainenam veiks dzīvībai bīstamu operāciju
Heiki Kovalainens. Foto: Super GT Series

Kādreizējais F1 čempionāta dalībnieks Heiki Kovalainens saskāries ar nopietnām veselības problēmām, kas spēj apdraudēt dzīvību, un drīzumā viņam tiks veikta atvērta sirds operācija.

Kovalainenam atklāta augošā aortas aneirisma. Tā ir ir bīstama sirds un asinsvadu slimība, kas var būt nāvējoša, ja netiek savlaicīgi diagnosticēta un ārstēta. To labo ar tradicionālo atvērto operāciju.

"Pēc pagājušās sezonas nolēmu veikt veselības pārbaudes, un viņi atklāja šo," intervijā somu laikrakstam "Iltalehti" skaidro Kovalainens.

42 gadus vecais sportists apstiprina veselības stāvokļa nopietnību, kā arī atklāj, ka šobrīd nedrīkst aizvadīt nekādus fiziski smagus treniņus. Tāpat viņš neslēpj, ka pie sliktākā scenārija operācija var beigties letāli, taču pauž atvieglojumu par tās laicīgu atklāšanu.

"Tā ir iedzimta slimība, un šajā sakarā es neko nevaru darīt," viņš sacīja. "Tā ir ļoti liela operācija, un tādos gadījumos vienmēr pastāv pats ļaunākais risks."

Somu pilots F1 čempionātā startēja no 2007. līdz 2013. gadam, aizvadot 111 sacīkstes un gūstot arī vienu uzvaru un četrus pjedestālus. Karjeras laikā viņš pārstāvēja tādas spēcīgas komandas kā "Renault" un "McLaren", vēlāk braucis vājākās vienībās. Vēlāk septiņas sezonas Kovalainens pavadīja Japānas "Super GT" seriālā, kur 2016. gadā arī kļuva par čempionu. Pēdējos gados pilots nodevās rallija braucēja karjerai, vairākkārt kļūstot par Japānas čempionu.

Kovalainens atzīst, ka varbūt vairs nekad nevarēs nodarboties ar autosportu: "Iespējamība ir man par labu. Tomēr, pat tad, ja tā notiks, ka, par spīti operācijai, vairs nevarēšu turpināt startēt sacīkstēs, lai tā būtu. Mans galvenais mērķis ir atgriezties normālā dzīvē."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv