Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers: "Esmu pilnībā gatavs startēt F1 čempionātā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers: "Esmu pilnībā gatavs startēt F1 čempionātā"
Miks Šūmahers. Foto: Scuderia Ferrari

Miks Šūmahers, kurš iepriekšējos gadus veltīja, lai apgūtu sacīkšu braukšanas prasmes un allaž bija pret pāragru debitēšanu F1 pasaules čempionātā, tagad atzinis, ka beidzot jūtas tam pilnībā gatavs.

Divas sezonas Šūmahers pavadīja "Formulā 3", bet šobrīd otro gadu piedalās "Formula 2" seriālā, kur divus posmus pirms čempionāta beigām ir līderis. Pēdējās nedēļās tiek daudz runāts, ka jau nākamgad sportists pārstāvēs "Haas" komandu "Formulā 1".

"Iepriekšējos gados vienmēr esmu gājis uz to, lai attīstītu sevi kā sacīkšu braucēju, un tagad varu teikt, ka esmu ļoti apmierināts ar to, kā šajā ziņā esmu izaudzis," intervijā "t-online.de" stāsta Šūmahers. "Tas ir iemesls, kāpēc šobrīd pavisam noteikti esmu gatavs startēt "Formulā 1". Esmu ļoti priecīgs, ka mani rezultāti ir tādi, kādiem tiem vajag būt, un, ka es un mana komanda ir stabili sasniegusi labus rezultātus."

Šūmaheram jau pirms F1 posma Nirburgringā bija paredzēta debija "Grand Prix" treniņbraucienos "Alfa Romeo" sastāvā, taču, sesiju atceļot nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ, tā izpalika.

"Protams, man būtu paticis, ja es būtu ticis pie braukšanas," viņš saka. "Tomēr arī visādi citādi tā bija pozitīva nedēļas nogale, jo strādāju kopā ar komandu, bija sapulces un sarunas ar inženieriem, kas ļāva iegūt daudz jaunas zināšanas. Tagad daudz labāk zinu, kā norit "Formula 1" sacīkšu nedēļas nogales."

Šūmaheram visticamāk būs iespēja piedalīties jauno sacīkšu braucēju testos, kas vēlāk notiks Abū Dabī.

"Vēlēšanās reiz kļūt par "Formula 1" pilotu man vienmēr bijusi milzīga un jau sen bija iesakņojusies manī," neslēpj septiņkārtējā F1 pasaules čempiona Mihaela Šūmahera dēls. "Es atdevu visu, lai varētu piepildīt šo vēlēšanos. Pašlaik gan koncentrējos startēšanai "Formulā 2", jo priekšā vēl divas sacīkstes, kurās gribu nostartēt labi. Šobrīd esmu kopvērtējuma līderis un gribu tāds būt arī pēc čempionāta beigām."

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 | F1 news all the time

  +1 [+] [-]

, 2020-11-09 12:09, pirms 3 gadiem
Lai veicas, savādāk šis seriāls nav skatāma, jau pāris gadus!

     [+] [-]

, 2020-11-09 18:59, pirms 3 gadiem
Domāju, ka daudzi beidza skatīties F1 pēc Šumahera aiziešanas, arī es. Tagad varētu atkal atsākt skatīties.