Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" komanda pievilina "Mercedes" un "Ferrari" dzinēju speciālistu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" komanda pievilina "Mercedes" un "Ferrari" dzinēju speciālistu
Foto: Renault F1 Team

Lai uzlabotu savas vienības rezultātus nākotnē, "Renault" rūpnīca veikusi būtiskas izmaiņas savas F1 komandas darbinieku struktūrā. Dzinēju nodaļā sācis strādāt speciālists, kurš iepriekš darbojies "Mercedes" un "Ferrari".

No 1. augusta darbu "Renault" komandā uzsāks Kristofs Marī, kurš no 1994. līdz 2007. gadam ieņēma vadošu lomu "Ferrari" F1 dzinēju nodaļā, bet pēc tam četrus gadus līdzīgā amatā strādājis arī "Mercedes" rūpnīcas labā. Nesenajā pagātnē Marī darbojies Francijas konglomerātā "Groupe PSA", attīstot "Peugeot 208 Hybrid FE" konceptauto, bet pēc tam kļuva par sistēmu un jaudas agregātu inženierijas nodaļas vadītāju rūpnīcas motoru sporta nodaļā. "Renault" komandā Marī būs inženierijas direktors un strādās "Renault" dzinēju nodaļas vadītāja Remī Tafina tiešā pakļautībā.

Tāpat pie jauna amata ticis jau līdz šim komandā strādājušais Stefans Rodrigess, kurš turpmāk Virī rūpnīcā būs tehniskā departamenta projektu un iepirkumu daļas direktors.

17 gadus strādājis "Mercedes" rūpnīcā, jau pērn uz "Renault" pārgāja Matjū Harmans, kurš kļuva par galvenā dizainera vietnieku. Turpmāk Harmans būs inženierijas direktors un strādās tehniskā direktora Nika Čestera pakļautībā. Česters, kā zināms, ir galvenais atbildīgais par "Renault" šasijām. Gan viņš, gan iepriekš minētie Marī un Rodrigess darbosies arī "Renault" F1 komandas valdē.

Lai gan "Renault", atgriežoties F1 čempionātā, uzstādīja mērķi ar katru gadu progresēt, līdz tiks atkal būtas uzvaras, šosezon pēc pirmajiem četriem posmiem tā ierindojas vien septītajā vietā Konstruktoru kausā.

Izmantotie resursi:
pitpass - the latest, hottest F1 news