Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Matešics: "Ja "Renault" neatradīs risinājumu, "Red Bull" aizies no F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Matešics: "Ja "Renault" neatradīs risinājumu, "Red Bull" aizies no F1"
Dītrihs Matešics
Foto: AP

Ja "Renault" nespēs uzbūvēt pietiekami labu motoru, "Red Bull" komandai aizies no F1 čempionāta, paziņojis tās īpašnieks Dītrihs Matešics.

Iepriekš ar draudiem pamest F1 klajā nāca "Red Bull Racing" konsultants Helmuts Marko, tomēr tad to drīzāk varēja uzskatīt par komandā valdošā noskaņojuma paušanu, nevis konkrētus draudus. Matešica vārdi skan daudz konkrētāk.

"Mēs paliksim Formulā 1 vienīgi tādā gadījumā, ja mums būs konkurētspējīga komanda," ceturtdien intervijā "Austria Press Agency" paziņoja Matešics. "Bet, lai mēs būtu spējīgi konkurēt, mums ir nepieciešams spēcīgs motors un tā komponentes. Ja šo lietu nav, mēs varam uzbūvēt labāko mašīnu un laist trasē labākos pilotus, bet izredžu uzvarēt vienalga nebūs."

Matešics gan nenosauc konkrētus termiņus, kad varētu tikt pieņemt lēmums palikt vai aiziet. Līgumsaistības ar "Renault" savukārt beigsies jau 2016. gada izskaņā.

"Problēma ir tajā, ka mēs šo situāciju nespējam kontrolēt," norāda austriešu miljardieris.

Reizē arī noliedzot, ka "Red Bull" varētu sākt būvēt paši savus motorus, par ko prese baumoja pirms kāda laika: "Mēs neesam auto rūpnīca, kas šādu investīciju varētu pamatot. Tādēļ mēs paļaujamies uz "Renault", ar viņu palīdzību cerot samazināt deficītu līdz "Ferrari" un, galu galā, arī "Mercedes"."

"Red Bull" kopā ar "Renault" no 2010. līdz 2013. gadam izcīnīja četrus Konstruktoru kausu pēc kārtas. "Red Bull" sniegums strauji pasliktinājās, sākoties turbo motoru ērai - pērn Daniels Rikjardo atnesa komandai trīs uzvaras, kamēr sezonas kopvērtējumā izteikti dominēja "Mercedes" komanda.

Matešics arī uzsver, ka "Mercedes" un "Ferrari" dzinēji nav iespējamā alternatīva, jo šīm rūpnīcām Formulā 1 ir savas komandas, kamēr "Honda" ir ekskluzīva sadarbība ar "McLaren".

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +3 [+] [-]

, 2015-04-09 20:44, pirms 9 gadiem
kaa saak braukt pa lejas galu,tad muuk prom

  +5 [+] [-]

, 2015-04-09 20:48, pirms 9 gadiem
Lūk tādas komandas nenosauksi par lojālām šim sporta veidam. Labāk Red Bull būtu palūkojies uz Ferrari, Mclaren, Williams piemēru, cik gadus šīs komandas nav bijušas sliktas, bet tāpēc jau nav uzreiz asti ierāvušas un skrējušas prom. Viņi ar šādiem paziņojumiem tikai zaudē fanus, ja tādi vēl ir.

  -2 [+] [-]

, 2015-04-09 21:18, pirms 9 gadiem
fans81 rakstīja: kaa saak braukt pa lejas galu,tad muuk prom
Vini brauca pa lejas galu ari paris gadis, pirms vispar kluva par chempioniem, un nekur nemuka.

     [+] [-]

, 2015-04-09 21:21, pirms 9 gadiem
shumo rakstīja: Lūk tādas komandas nenosauksi par lojālām šim sporta veidam. Labāk Red Bull būtu palūkojies uz Ferrari, Mclaren, Williams piemēru, cik gadus šīs komandas nav bijušas sliktas, bet tāpēc jau nav uzreiz asti ierāvušas un skrējušas prom. Viņi ar šādiem paziņojumiem tikai zaudē fanus, ja tādi vēl ir.
Nesaprotu problemu.

Mercedes izliek Red Bull, visi RB apsmej.
Red Bull atklati pasaka, ka tas ir del motoriem, visi izmej RB.
Red Bull nevelas piedalities un teret miljonus prieksh sacikstem, ja nav konkuret spejiga motora, visi izsmej RB.
Red Bull ir visas tiesibas izteikt sadu pazinojumu, un kad vini to dari, atklati un godigi, visi izsmej RB.

Jums jau cilveki, padod tik asinis, dzelteno presi, baumas un dramu...

Lai ipashnieks dara ko velas ar savu komandu, ja jau jums tas RB tik loti nepatik, tad ko chikstat.

Cik jus pashi esat darba vietas mainijushi, jo nepatik darba vide? pff

  -2 [+] [-]

, 2015-04-09 21:44, pirms 9 gadiem
Amm tas ka te sc RB lielakai dalai nepatik neko nenozime cilvekiem kas iet un skatas f1
Red Bull nevelas teret miljonus jo nav konkuretspejiga motora?
Lai buve savu! Pamats ir- infiniti!
Aizmirsi piebilst ka ta ir standarta RB prakse autosporta- pavizinaties un aiziet!
Neviens neizsmej! Tu vispar zini varda nozimi?
Protams ka pa paris gadiem neiegus tadu atdzinibu ka Ferarri Maki Wiliams Sauber!
Ipasi ja raud pec... teiksim godigi 2 neizcinitiem tituliem!
Gluzi ka BMW! Ja grib- lai iet!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-09 22:13, pirms 9 gadiem
Nu Red Bull jau bišķi savādāka tā padarīšana nekā lielajiem dūžiem. Kam Red Bull F1 ja viņiem tas paliek nerentabls? Kam limonādes tirgotājiem tas vajadzīgs? Ferrari, McLaren, Mercedes, tas viss ir savādāk - viņi ir savā ziņā autobūves giganti un tā ir viņu nozare. Turklāt Mercedes jau arī runāja, ka ja šitie turbo motori neaizies, tad tīs vagu... Mūsdienās ekonomiskais pamatojums daudz ko izšķir. Jā, Williams var piesaukt kā īpašu, bet arī tas dēļ vecā romantiķa Frenka - aizies tas citos medību laukos, tad arī skatīsimies kas notiks ar Williams. Ferrai vispār, oiemēram, īpaši priviliģētais statuss... tad kas tad tur vēl paliek tie lojālie?

     [+] [-]

, 2015-04-09 22:45, pirms 9 gadiem
Lai tik tinās, varēja jau ar Ķīnas GP īstenot savus draudus tie limonādes puikas.

     [+] [-]

, 2015-04-09 23:16, pirms 9 gadiem
Amm atbildot killo mclaren nav gigants! Tapat ka Wiliams! No standartauto nav ne smakas! Otradi! Formula popularize vinus!
Mersedes ir tadi pasi piena puikas ka RB!
Lai gan piegadaja motorus pirms tam bet to ari darija BMW!
Kas tie par stulbiem ultimatiem; ja nevinnesim iesim prom...
ko tad tagad darit? Visi draud ka ies prom...
Ferarri ar padraudeja bet tomer paliek un domajams paliks!
Ja Ferarri vai MC aizietu tad butu problema 3. Komanda butu Wiliams 4. Sauber!
Parejie nak un iet!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-10 11:08, pirms 9 gadiem
Diezgan loģisks paziņojums.

     [+] [-]

, 2015-04-10 11:49, pirms 9 gadiem
F-1 ekspersti sadu iespeju jau izteica, vel tad kad RB nema vienu titulu pec otra, si nav autosporta komanda ar tradacijam un saskaroties ar problemam izvelesies labak aiziet neka parvaret tas. Ja Renault izdosies parpirkt kadu komandu, taci pasi no RB labprat kritisies vala, vienigi si konflikta del atkrit Toro Rosso iespejas izdzivot, jo ir viens ipasnieks ar Red Bull.

     [+] [-]

, 2015-04-11 10:56, pirms 9 gadiem
Problēma jau nav viņu, tur jau viņiem tā sāpe. Ja tev piegādā sūd*** motoru - tu vari tur izstiepties un sarauties, bet nu nebūs. To, ka viņi šasiju māk taisīt utt. to viņi pierādīja dominējot 4 gadus no vietas ar arī ne to spēcīgāko dzinēju. Šobrīd vienkārši tā atstarpe ir pārāk liela. Ko viņiem tagad darīt? Ferrari, Mercedes motori atkrīt automātiski, Honda arī izskatās tikai ar makiem. Reāli viņi tagad ir ķīlnieku lomā - var sēdēt rokas klēpī salikuši un cerēt, ka Renault kko saķīmiķos. Tas tāpat ja tev, piemēram piegādā sliktas kvalitātes degvielu, bet pie labākas īsti tikt nav iespējams. Autiņš ir ok, viss ir ok, bet degvielas dēļ neesi konkurētspējīgs. Nebūs škrobe?