Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pieredzējušais inženieris Bels pamet "Alpine" komandu un pievienojas "Aston Martin"

Juris Grīns
Juris Grīns

Pieredzējušais inženieris Bels pamet "Alpine" komandu un pievienojas "Aston Martin"
Bobs Bels. Foto: Aston Martin

Līdzšinējais "Alpine" inženieris Bobs Bels, kurš F1 čempionātā strādā jau kopš 1982. gada, kļuvis par "Aston Martin" vienības vienu no galvenajiem tehniskajiem darbiniekiem.

Vien īsi pirms tam kļuva zināms, ka Bels pamet "Alpine" komandu, kurā strādāja kopš 2016. gada. Pirms tam to atstāja arī tehniskais direktors Mats Harmans un galvenais aerodinamikas speciālists Dirks de Bērs. "Aston Martin" komandā 65 gadus vecais Bels ieņems tehniskā izpilddirektora amatu.

Komanda turpina pastiprināt savu vadošo inženieru sastāvu. Bels pievienojies tehniskajam direktoram Denam Fellovsam, kurš komandā ienāca pirms dažiem gadiem, un turpmāk strādās "Aston Martin" vadītāja Maika Kraka tiešā pakļautībā.

Jau tālajā 1982. gadā Bels uzsāka darbu "McLaren" komandā, kur nostrādāja ilgu laiku, lielāko no tā kā aerodinamikas speciālists, bet vēlāk kļūstot par izpētes un attīstības nodaļas vadītāju. 1997. gadā viņš pārgāja uz "Benetton", kur kā galvenais aerodinamikas speciālists darbojās līdz 1999. gadam, pirms pievienojās "Jordan", kļūstot par automobiļu tehnoloģiju vadītāju. 2001. gadā brits sāka strādāt "Renault" vienībā, sākumā kā tehniskā direktora vietnieks, pēc tam jau kā tehniskais direktors.

Bels bija "Renault" tehniskais direktors tās ļoti veiksmīgajās 2005. un 2006. gada sezonās, kad abus savus titulus izcīnīja Fernando Alonso, kā arī izdevās uzvarēt Konstruktoru kausā. 2009. gadā, pēc Singapūras GP skandāla un Flavio Briatores atkāpšanās, uz laiku viņš bija pat komandas vadītājs, pēc tam stājoties izpilddirektora amatā. 2011. gadā pieredzējušais speciālists kļuva par "Mercedes" tehnisko direktoru, bet 2014. gadā komandu atstāja. Kādu laiku Bels strādāja par tehnisko konsultantu "Marussia" paspārnē, bet 2016. gadā kļuva par galveno tehnisko darbinieku "Renault" vienībā, kas vēlāk tika pārsaukta par "Alpine".

Izmantotie resursi:
www.f1.lv