Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress neizpratnē par pēkšņo ātruma zudumu kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress neizpratnē par pēkšņo ātruma zudumu kvalifikācijā
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" pilots Makss Verstapens, pēc vakar izcīnītās pirmās starta vietas, ir pārliecināts, ka arī Saūda Arābijas GP sacīkstē šovakar viņa mašīnas ātrums būs pietiekošs, lai sasniegtu uzvaru. Šarls Leklērs no "Ferrari" atzīst, ka cerējis kvalifikācijā būt tuvāk līderim. Tikmēr Verstapena pārinieks Serhio Peress neslēpj, ka kvalifikācijas dienā piedzīvots negaidīts regress.

Verstapens bija ātrākais visās trīs kvalifikācijas kārtās un pēdējā no tām jau ar pirmo mēģinājumu sasniedza rezultātu, kas garantēja pole position. Leklērs un Peress, kuri ierindojās nākamajās vietās, bija vairāk nekā 0.3 sekundes lēnāki.

Makss Verstapens: "Naktī uz piektdienu izdevās mazliet uzlabot mašīnu, kas deva lielāku pārliecību agresīvāk braukt ātrajos līkumos. Šajā trasē ir liela nozīme pārliecības līmenim, tam, cik ļoti vari braukt uz robežas, un šajā ziņā es mašīnā jutos ļoti komfortabli. Tas ir trakums, cik ātri šeit iespējams pabraukt, sevišķi tā tas bija trešās kvalifikācijas pirmajā aplī. Biju ar to ļoti apmierināts. Iepriekš šeit esam piedzīvojuši trakas sacīkstes, daudz kas var notikt. Cilvēki parasti saka, ka būs viens pitstops. Esmu drošs, ka ar to ātrumu, kas mums ir, mašīna sacensībās strādās ļoti labi."

Šarls Leklērs: "Trešās kvalifikācijas pirmā brauciena iesildīšanās aplī izmēģinājām kaut ko savādāku, taču tas nenostrādāja. Tad otrajā aplī saliku visu kopā. Tas bija viss, ko šodien ar šo auto varēju izdarīt, tāpēc ar veikto apli esmu apmierināts. Žēl tikai, ka zaudējām vairāk nekā bijām cerējuši. Esam spēruši soli uz priekšu, ja salīdzinām ar pagājušo gadu. Mašīnā jutos daudz komfortablāk un tā ir labāk sagatavota sacīkšu distances veikšanai. Ceru, ka Karloss Saincs ātri atlabs, bet Olivers Bērmans paveica neticamu darbu, pirms tam aizvadot tikai vienu treniņu. Viņš uzreiz bija ātrs un komfortabli iejutās mašīnā, kas ir labi. Esmu priecīgs par viņu."

Serhio Peress: "Šī diena visā garumā man nebija tik laba kā ceturtdiena. Kaut kā mēs bijām spēruši soli atpakaļ, salīdzinot ar to, kas bija dienu iepriekš. Līdz sacīkstei tas viss jāizprot. Tas, kā esam sagatavojušies sacīkstei, vajadzētu mūs nostādīt labākās pozīcijās un spējīgiem parādīt spēcīgu sniegumu. Uzveikt Šarlu būs izaicinājums. Sacīkstēs šeit noteicošais ir temps un riepu nodilšana. Šī ir tā trase, kurā var sacensties, var apdzīt."

Saūda Arābijas GP sacīkste startēs šovakar plkst. 19:00 pēc Latvijas laika.

     [+] [-]

, 2024-03-09 18:34, pirms 2 mēnešiem
Var kāds iemest linku,kur bez maksas skatīties F1.