Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Audi" apstiprina pilnīgu F1 komandas "Sauber" pārņemšanu savā īpašumā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Audi" apstiprina pilnīgu F1 komandas "Sauber" pārņemšanu savā īpašumā
Foto: Audi Sport

"Audi" piektdien oficiāli paziņoja par procesa paātrināšanu sakarā ar F1 komandas "Sauber" pilnīgu pārņemšanu savā īpašumā, pirms debijas čempionātā 2026. gada sezonā.

Jau dienu iepriekš tika neoficiāli ziņots par "Audi" plānu pārņemt komandu no līdzšinējiem īpašniekiem "Islero Investments AG", lai gan sākotnējā iecere to pilnībā pabeigt bija vien uz 2026. gadu. Tagad lēmums ir pieņemts un process uzsākts. Tas tikai apliecina Vācijas autoražotāja nopietnos nolūkus, par spīti baumām par projekta iespējamo slēgšanu.

"Audi" apstiprina, ka Olivers Hofmans tagad kļuvis par visu "Sauber" uzņēmumu valdes priekšsēdētāju. Viņš strādās kopā ar F1 vienības vadītāju Andreasu Seidlu, kurš savukārt iecelts par "Audi" komandas izpilddirektoru. Seidls būs atbildīgs par F1 projekta īstenošanu un vispārējo vadību, kā arī būs komandas publiskā seja.

"Iekļūšana "Formulā 1" ir ne tikai "Audi" ļoti veiksmīgās autosporta vēstures virsotne, bet arī liels sportisks izaicinājums, tāpat kā kā finansiālas saistības," sacīja "Audi" padomes priekšsēdētājs Manfrēds Doss. "Hofmanam uzņemoties jaunus pienākumus un mums pilnībā pārņemot "Sauber Group", paātrinām gatavošanos 2026. gada sezonai."

Hofmans iepriekš bijis "Audi Sport" tehniskās attīstības nodaļas vadītājs, kad ražotājs guva panākumus DTM un "Formula E" čempionātos. Šogad "Audi" kļuva par pirmo rūpnīcu, kurai izdevies uzvarēt Dakaras rallijā ar elektrisko auto, pēc kā projekts ir apturēts saistībā ar plāniem startēt "Formulā 1".

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-03-09 09:27, pirms 2 mēnešiem
"Audi" apstiprina, ka Olivers Hofmans (attēlā) tagad kļuvis par visu "Sauber" uzņēmumu valdes priekšsēdētāju.
Ja tas ir Hofmans attēlā, tad kur viņam ir ir redzama seja? Zem astes?

     [+] [-]

, 2024-03-09 10:14, pirms 2 mēnešiem
Audi iespaidīgi.

     [+] [-]

, 2024-03-09 10:55, pirms 2 mēnešiem
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: "Audi" apstiprina, ka Olivers Hofmans (attēlā) tagad kļuvis par visu "Sauber" uzņēmumu valdes priekšsēdētāju.
Ja tas ir Hofmans attēlā, tad kur viņam ir ir redzama seja? Zem astes?
Raksts ir copy/paste no F1.lv
Tur, oriģinālajā rakstā, ir bilde ar attiecīgo personu pie Audi F1 mašīnas prototipa