Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Man nevajag tāda veida sāncensību ar Hamiltonu kā 2021. gadā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Man nevajag tāda veida sāncensību ar Hamiltonu kā 2021. gadā"
Foto: Motorsport.com

2021. gada F1 sezonā Makss Verstapens aizvadīja nežēlīgu dueli ar Lūisu Hamiltonu, kas atspoguļojās arī abu attieksmē viena pret otru ārpus trases. Tagad nu jau trīskārtējais pasaules čempions atzīst, ka viņam šāda veida konkurence ar sāncensi nav vajadzīga.

Verstapens startēs "Red Bull" komandā vismaz līdz 2028. gadam, kamēr Hamiltonam šī būs pēdējā sezona "Mercedes" rindās pirms pievienošanās "Ferrari". Ņemot to vērā, tuvāko sezonu laikā abu starpā vēsture var atkārtoties. Taču Verstapens nebūt nevēlas 2021. gada scenārija turpināšanos.

"Man nevajag tāda veida sāncensību," izdevumam "The Times" paudis holandiešu braucējs Verstapens. "Protams, mēs gribam uzveikt viens otru, bet, godīgi sakot, ārpus trases esam pilnīgi normāli puiši."

Arī no Hamiltona puses medijos redzams, ka ar katru nākamo gadu viņa neapmierinātība ar toreiz Abū Dabī GP piedzīvoto zaudējumu cīņā par titulu gājusi mazumā. Verstapens arī nav uzstādījis mērķi pārspēt Hamiltonu izcīnīto titulu skaita ziņā. Kā zināms, brits savā karjerā paguvis tikt pie septiņiem tituliem.

"Ja tas notiks, tad notiks," atzīst Verstapens. "Bet tev jābūt ļoti veiksmīgam, lai ilgāku laika periodu atrastos lieliskā mašīnā. Tu esi atkarīgs no tā materiāla, kas tev ir iedots. Kad vinnēju savu pirmo titulu, teicu sev, ka viss, kas nāks tālāk, būs kā bonuss. Reālistiski, esmu jau sasniedzis visu, ko "Formulā 1" gribēju sasniegt. Būt uz pjedestāla, uzvarēt kvalifikācijā, izcīnīt čempiontitulu. Tās lietas bija mani sapņi, ko panākt F1 čempionātā. Tagad es vienkārši cenšos palikt virsotnē."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Commentary, Standings &...