Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Steiners: "Ir jāiegulda nauda, bet Hāss nevēlējās to darīt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Steiners: "Ir jāiegulda nauda, bet Hāss nevēlējās to darīt"
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Ginters Steiners ir pārliecināts, ka "Haas" komanda arī turpmāk turpinās nīkuļot, ja tās īpašnieks Džīns Hāss neveiks papildus finansiālās investīcijas un nebeigs pārvērtēt pašreizējā darba modeļa lietderību.

Pērn komanda palika pēdējā vietā Konstruktoru kausā. Hāss pieņēma lēmumu uz šo gadu nepagarināt līgumsaistības ar "Haas" vadītāju Steineru, kas bija pārsteigums daudziem.

Neoficiāli bija zināms, ka abi nav sapratušies jautājumā par nepieciešamību ieguldīt attīstībā lielākus līdzekļus. Kamēr Steiners apzinājies, ka konkurenti iegulda infrastruktūrā un kļūst konkurētspējīgāki, Hāss bijis pārliecināts, ka pareizais ir pašreizējais modelis, izmantot nelielu budžetu un strādāt no vairākām lokācijas vietām.

"Kaut kam bija jāmainās," intervijā "Autocar" tagad atklāj Steiners. "Es nesaku, ka Hāss visu izdarīja nepareizi un visi pārējie visu izdarīja pareizi. F1 ir mainījusies no tā punkta, kur "Haas" bija, kad uzsāka dalību čempionātā, līdz tam punktam, kur tā aizgājusi pēdējo piecu gadu laikā. Tagad tā ir pavisam atšķirīga spēle. Šobrīd visas komandas ir spēcīgas. Vienkārši vajag atvērt acis, ja izproti F1, un paskatīties, ko dara citi. Un "Haas" tā nedara. Vienā brīdī ir tā, ka ar šādu attieksmi tu vairs nevari tikt nekur. Rīcība vairs nav atbilstoša pašreizējam laikam."

Steiners uzsver, ka "Haas" rūpnīca Anglijā, kur agrāk darbojās "Manor" un "Marussia" komandas, neatbilst pašreizējām vajadzībām un kļuvusi par Hāsa vienības vājo posmu. Galvenā sacīkšu tehnikas izstrāde tikmēr tiek veikta Itālijā, kas, viņaprāt, ir neefektīvi un rada problēmas arī loģistikas jomā, neļaujot ātri reaģēt uz nepieciešamību veikt tehniskās izmaiņas.

"Tiklīdz visi izprata budžeta griestu būtību, visi sāka investēt infrastruktūrā, lai no ierobežotā budžeta iegūtu visu iespējamo," saka bijušais "Haas" vadītājs. "Ja pērkat komponentes no ārējiem piegādātājiem, tas vairs nav labākais veids, kā rīkoties. Ir jāiegulda, nevis jātērē nauda. Ir jāiegulda naudu, lai iegūtu naudu, bet Džīns nevēlējās to darīt. Bet, ja viņš nevēlas to darīt, viņam ir visas tiesības to nedarīt. Es necenšos viņu mācīt, kā rīkoties, jo komanda pieder viņam."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv