Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ņūvijs nav pārliecināts par jaunās "Red Bull" mašīnas potenciālu

Juris Grīns
Juris Grīns

Ņūvijs nav pārliecināts par jaunās "Red Bull" mašīnas potenciālu
Adrians Ņūvijs. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" komandas mašīnu konstruktors Adrians Ņūvijs paudis bažas, ka 2024. gada modelis RB20 varētu izrādīties nepietiekami konkurētspējīgs.

RB20 modelis pēc būtības ir uzlabota iepriekšējo divu gadu "Red Bull" mašīnu versija. Lai gan pēdējos divos gados komanda bijusi nesakaujama, bet Makss Verstapens titulu ieguvis jau trīs sezonas pēc kārtas, Ņūvijs nav drošs, ka līdzīgi panākumi varētu sekot arī šogad.

"Pagājušā gada automašīna bija 2022. gada modeļa evolūcija," skaidro Ņūvijs. "Protams, ziemā tika veikta normāla apjoma aerodinamikas attīstīšana, bija lielāka izpratne, ko nepieciešams darīt ar piekari, lai mašīnu uzlabotu, tāpat turpinājām samazināt tās svaru, jo ar 2022. gada auto nevienā brīdī nebija izdevies sasniegt minimālo svara robežu. Šī gada automašīna ir trešā šī oriģinālā RB18 modeļa versija. Mēs nezinām, vai šī trešā versija nav pārāk konservatīva, jo varbūt citi ir izdarījuši kaut ko pavisam savādāku? Mēs to vienkārši nevaram zināt."

Ņūvijs neslēpj, ka pērn bijis pārsteigts, cik lielu pārsvaru pār konkurentiem izdevās sasniegt.

"Ar pirmo modeli RB18, kas atbilda jaunajiem noteikumiem, manuprāt, mums izdevās izveidot pareizos pamatus attiecībā uz izpētes procesu, mašīnas arhitektūru, tās izkārtojumu un tā tālāk," viņš skaidro. "Bija izdevusies cienījama mašīna un sezonas otrajā pusē, protams, bijām ļoti spēcīgi. Pirms 2023. gada bijām absolūti pārliecināti, ka atstatumi starp komandām samazināsies. Līdz ar to pagājušais gads visus, bet visvairāk mūs pašus, pilnībā pārsteidza. Nebijām cerējuši uz tādu dominēšanu, kāda mums bija. Cik saprotu, šogad daudzi ir noskatījuši un izveidojuši diezgan līdzīgas mašīnas mūsējai."

Jauno F1 auto "Red Bull" vienība prezentēs 15. februārī savā rūpnīcā Miltonkīnsā, Anglijā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv