Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Pašlaik "Renault" motori divus vai trīs gadus atpaliek no vadošajiem ražotājiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Pašlaik "Renault" motori divus vai trīs gadus atpaliek no vadošajiem ražotājiem"
"Red Bull" pilots Daniels Rikjardo
Foto: LaPresse/Scanpix

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners uzskata, ka "Renault" būs nepieciešami divi vai pat trīs gadi, pirms viņu izgatavotie F1 turbo motori spēs konkurēt cīņā par uzvarām. Horners uzsver, ka par šiem konkurēt nespējīgajiem dzinējiem "Red Bull" maksā, tāpēc tik ilgi gaidīt gluži vienkārši nevar atļauties.

"Red Bull" un "Renault" sadarbība vainagojās panākumiem V8 atmosfērisko motoru ēras laikā, kopīgiem spēkiem uzvarot F1 čempionātā četras reizes pēc kārtas, no 2010. līdz 2013. gadam. Tomēr 2014. gadā mainījās tehniskie noteiktumi un visām komandām tika uzlikts par pienākumu startēt ar V6 turbo dzinējiem.

"Kad mainījās motoru tehniskie noteiktumi, mēs sākām dzīvot pavisam atšķirīgā pasaulē," intervijā "Sky Sports F1" stāsta Kristians Horners. "Šobrīd ir tikai divi dzinēji, ar kuriem var cīnīties par uzvarām Formulā 1 un, par nelaimi, "Renault" nav starp tiem. Izskatās, ka ir nepieciešami kādi divi vai trīs gadi, pirms viņi atkal spēs atrasties tādā situācijā, lai spētu konkurēt. Būdami maksājoši klienti, mēs nevaram atļauties gaidīt tik ilgi."

"Red Bull" pārstāvji jau ne reizi izteikušies, ka aizies no F1 čempionāta, ja uz nākamo gadu neizdosies atrast iespēju startēt ar jaunākā modeļa dzinēju no "Ferrari" vai "Mercedes". Faktiski vienīgais reālais variants, iespējams, ir "Ferrari", kas pagaidām gatavi piedāvāt mazliet vecākas specifikācijas motorus, kādu izmantošanai jau piekritusi "Toro Rosso" komanda. "Red Bull" ar to nav mierā.

Tāpat izplatījies uzskats, ka cits ražotājs nevēlēsies sadarboties ar "Red Bull", jo komanda ļoti daudz publiski kritizējusi "Renault", kas ir viņu pašreizējie partneri Formulā 1.

"Es par to šaubos," jautāts, vai paustā kritika neietekmēs sadarbības uzsākšanu ar citu motoru piegādātāju, saka Horners. "Varbūt mēs esam vainīgi tikai pie tā, ka teicām taisnību, lai tas būtu mans komentārs, Adriana Ņūvija, Helmuta Marko vai Dītriha Matešica, kurš galu galā maksā visus rēķinus. Nedomāju, ka tas kaut kādā veidā spētu ietekmēt sadarbību ar citu piedāgātāju."

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2015-10-08 20:10, pirms 9 gadiem
Skarbi teikts 2-3 gadus, gadu ja tas taisniba, tapec jau ari tielejas ar Ferrari lai dod janos savadak bus tada pasa situacija ka sogad ar Renault, luk Honda taatpaliek 2-3 gadus.
Ceru, ka ne Ferrari ne Mercedes nepieritis dot jaunakas modifikacijas motorus, ar ko tad Red Bull butu paraks par citiem klientiem, no sportiska viedokla jau nav ipasi smuki, ka rupnicu komandas dabu jaunakos, bet parejiem jaiztiek ar vecaka tipa modeliem, tacu sobrid ir tada situacija, japaiet vel laikam lidz no siem dzinejiem bus izspiests paraktiski maksimums.