Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Mēs ar Verstapenu ienīdām viens otru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Mēs ar Verstapenu ienīdām viens otru"
Šarls Leklērs un Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" komandas līderis Šarls Leklērs atzinis, ka savulaik, vēl kartinga laikos, viņš ar savu ilggadējo sāncensi Maksu Verstapenu esot bijuši ļoti sliktās attiecībās un ienīduši viens otru.

Verstapens jau kopš 2015. gada startē F1, pēdējās piecas sezonas pārstāvot "Red Bull" vienības krāsas un šajā laikā izcīnītas astoņas uzvaras. Leklērs savukārt čempionātā ienāca 2018. gadā, bet kopš pērnās sezonas ir "Ferrari" pilots. Savulaik kartingā abi kopā startēja kopš 2006. gada, lai gan Verstapens šo sportu iepazina jau nedaudz agrāk.

"Mēs uzaugām kopā," par savu vienaudzi Verstapenu stāsta šobrīd 22 gadus vecais Leklērs. "Kopā braucām ar viņu kartingā deviņus gadus, un tiešām ļoti ienīdām viens otru. Tolaik tur startēja arī Džordžs Rasels, Estebans Okons, Pjērs Gaslī un Alekss Albons. Ir prieks redzēt, ka šobrīd mēs visi braucam F1 pasaules čempionātā."

Šosezon uzvaras vēl nav guvis ne Leklērs, ne Verstapens, bet abi vairākas reizes kāpuši uz pjedestāla.

"Kā mums šobrīd pietrūkst? Ir grūti nosaukt vienu lietu, drīzāk tā ir problēma kopumā," šī brīža situāciju ar "Ferrari" komandu komentē Leklērs. "Ja tā būtu noteikta problēma, mēs, piemēram, spētu būt ātrāki lietus apstākļos, bet tā nav. Tas nozīmē, ka ātrums jāuzlabo kopumā.

Leklērs piekrīt komandas bosa Matijas Binoto apgalvojumam, ka uzvaras "Ferrari" spēs izcīnīt tikai aiznākamajā gadā: "Nezinu, cik laika tas prasīs, bet 2022. gadā būs nozīmīgas izmaiņas noteikumos un domāju, ka tad arī būs nākamā iespēja atvērt jaunu lappusi "Ferrari" panākumu grāmatā."

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com