Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Žou piedzīvo pamatīgu avāriju pēdējā F1 treniņā, Verstapens ātrākais

Juris Grīns
Juris Grīns

Žou piedzīvo pamatīgu avāriju pēdējā F1 treniņā, Verstapens ātrākais
Guanju Žou auto pēc avārijas. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" pilots Makss Verstapens bija ātrākais šodien Saūda Arābijas GP ietvaros notikušajā trešajā, noslēdzošajā treniņbraucienu sesijā. Starp viņu un komandas biedru Serhio Peresu iespraucās Šarls Leklērs no "Ferrari".

17 minūtes pirms laika atskaites beigām tika izkārti sarkanie karogi, jo pamatīgu avāriju piedzīvoja Guanju Žou. "Stake Sauber" komandas pilota mašīna vienā no ātrajiem līkumiem saslīdēja un ietriecās mīkstajā barjerā.

Drošības josla nebija plaša, līdz ar ko spēkrats nepaspēja pārāk samazināt ātrumu un trieciens bija ļoti spēcīgs. Lai gan spēkrats acīm redzami bija cietis, pats sportists drīz vien izkāpa no tā un ziņoja, ka ar veselību viss kārtībā.

Vēl pirms tam 22. līkuma iekšmalu aizķēra Logans Sardžents, sakot komandai, ka tas radījis bojājumus mašīnai.

Pirms Žou avārijas ātrāko laiku bija paspējis uzrādīt Makss Verstapens. Sesija atsākās vien piecas minūtes pirms laika atskaites beigām (laiks netika apturēts), visi atgriezās trasē, bet Verstapens savu laiku 1:28.412 neuzlaboja, apli veicot mazliet lēnāk nekā iepriekš. Neskatoties uz to, viņam izdevās saglabāt pirmo pozīciju.

Nepilnas 0.2 sekundes lēnāks bija Leklērs, kurš pašās beigās pakāpās uz otro vietu. Trešajā vietā esošais Peress komandas biedram zaudēja gandrīz pussekundi. Tālāk rezultātos treniņu pabeidza Džordžs Rasels, Lando Noriss un Fernando Alonso.

Kā ziņojām iepriekš, Karlosam Saincam konstatēts apendicīts, tāpēc šajā nedēļas nogalē viņš trasē vairs nedosies. "Ferrari" komandā līdz ar to pie auto stūres sēdies rezervists, F2 pilots Olivers Bērmans. Treniņu viņš pabeidza ar desmito rezultātu.

Kvalifikācija sāksies plkst. 19:00 pēc Latvijas laika.

Saūda Arābijas GP trešais treniņš:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv