Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainsam konstatē apendicītu, "Ferrari" komandā startēs F2 pilots Bērmans

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainsam konstatē apendicītu, "Ferrari" komandā startēs F2 pilots Bērmans
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Atklājies, ka Karlosam Sainsam nepieciešams veikt apendicīta operāciju, kā rezultātā šajā nedēļas nogalē notiekošo Saūda Arābijas F1 posmu viņa vietā "Ferrari" sastāvā turpinās rezerves pilots Olivers Bērmans.

Sainss šonedēļ sajutās slikti un nepiedalījās F1 čempionāta publiskajos pasākumos, kas notika trešdien. Savukārt ceturtdien spāņu pilots sēdās pie stūres abās treniņbraucienu sesijās, tomēr aizvien sūdzējās par sliktu pašsajūtu un to, ka nespēj pabraukt ar pilnu jaudu.

Šodien atklājās, ka Sainsam ir apendicīts, kas jāoperē, līdz ar ko atlikušajā nedēļas nogalē Džidas trasē viņš uz starta doties nevarēs.

Līdz ar to pie iespējas debitēt "Formulā 1" ticis Olivers Bērmans, kurš ir komandas rezervists. Viņš šodien piedalīsies trešajos treniņbraucienos, pēc kā uzreiz būs jāstartē kvalifikācijā.

Bērmans pats otro sezonu piedalās F2 čempionātā, pārstāvot "Prema" komandu. Pirmais posms Bahreinā viņam nebija sekmīgs un kopvērtējumā brits atrodas tikai 12. pozīcijā. Tomēr šonedēļ Džidas trasē Bērmans jau izcīnīja pirmo starta vietu uz galveno sacīksti, kas notiks sestdien. Tomēr līdz ar šo pavērsienu savus pienākumus "Formulā 2" sportists šonedēļ neturpinās.

2021. gadā Bērmans kļuva par čempionu Vācijas un Itālijas F4 čempionātos. Šogad Itālijas F4, kā zināms, "Prema" sastāvā startēs Tomass Štolcermanis. 2022. gadā Bērmans guva trešo vietu debijas "Formula 3" sezonā, bet pērn debitēja "Formulā 2", sasniedzot četras uzvaras un sesto vietu kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...

     [+] [-]

, 2024-03-08 15:20, pirms 2 mēnešiem
Bet kurš aizvietos Bērmani? Cik tālu hiarhijā aiziet šī pacelšana uz augstāku līgu?

     [+] [-]

, 2024-03-09 09:13, pirms 2 mēnešiem
Rotting rakstīja: Bet kurš aizvietos Bērmani? Cik tālu hiarhijā aiziet šī pacelšana uz augstāku līgu?
Nav nekādu pacelšanas uz augstāku līgu. Ferrari ir vēl 2 oficiāli rezerves piloti: Džovinaci un Švarcmans. Brīdī, kad tiktu līdz Švarcmanam, Ferrari par rezerves pilotu ieliktu nākamo, piemēram, Šarla Leklēra brāli Arturu, kurš šobrīd ir attīstības pilots