Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltonam par bīstamo manevru brīdinājums, komandai jāmaksā sods

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltonam par bīstamo manevru brīdinājums, komandai jāmaksā sods
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Lūiss Hamiltons saņēmis brīdinājumu par bīstamo manevru pret Loganu Sardžentu Saūda Arābijas F1 posma otrajā treniņā, bet "Mercedes" komandai nāksies maksāt sodu.

Kā ātrākais piektdienas treniņbraucienus Džidas trasē noslēdza Fernando Alonso, aiz kura ierindojās Džordžs Rasels un Makss Verstapens.

Otrajā treniņā desmitajā līkumā ļoti bīstamu manevru veica Hamiltons, liekot tobrīd lidojošajā aplī esošajam "Williams" braucējam Sardžentam strauji reaģēt, lai izvairītos no avārijas. Septiņkārtējais F1 čempions no tiesnešu puses saņēma brīdinājumu, bet viņa pārstāvētā vienība tikusi pie 15 tūkstošu eiro soda par šo epizodi. Oficiālajā skaidrojumā tiesneši to nodēvēja par "nopietnu kļūmi" no komandas puses. Pats Hamiltons rezultātos palika astotais.

"Sarežģīta diena," viņš sacīja. "Trūka pārliecības par mašīnas aizmuguri. Regulējumu ziņā veicām darbu katrā no sesijām, mazliet izmainījām mašīnu, bet pamatā bija problēmas ar tās aizmugurējo daļu, ar ko bija jācīnās, tāpēc bija pāris tiešām bīstami momenti. Šīs trases ātrajās vietās jābūt pilnai pārliecībai par auto, bet man pagaidām tās vienkārši nav. Nezinu, kā ies kvalifikācijā. Jāizvērtē visi dati, bet Džordžs viennozīmīgi ir apmierinātāks ar savu mašīnu. Mēs aizgājām citā virzienā, abi cenšamies izmēģināt dažādas lietas, lai atrastu šim auto pareizo virzienu. Viss, ko gribu, ir stabila aizmugure, un tad būšu apmierināts. Pie tā es strādāju."

Šodien Saūda Arābijas posma ietvaros gaidāms trešais treniņš, kas sāksies plkst. 15:30 pēc Latvijas laika, bet plkst. 19:00 gaidāms kvalifikācijas sākums. Sacīkste sestdien plkst. 19:00 vakarā.

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...