Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

'Ferrari' pilots Sainss slimības dēļ nespēj pabraukt pilnā ātrumā

Juris Grīns
Juris Grīns

'Ferrari' pilots Sainss slimības dēļ nespēj pabraukt pilnā ātrumā
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Saūda Arābijas F1 posma nedēļas nogalē ar slimību cīnās "Ferrari" pilots Karloss Sainss, kuram līdz ar to ceturtdien bija divas fiziski ļoti grūtas treniņbraucienu sesijas. Tikmēr pirmā posma uzvarētājs Makss Verstapens ir apmierināts ar "Red Bull" ātrumu sacīkšu režīmā, kamēr kvalifikācijā varētu klāties ne tik viegli.

Sainss abos treniņos bija lēnāks par komandas biedru Šarlu Leklēru, otro sesiju noslēdzot ar septīto rezultātu. Sportists nepiedalījās trešdien notikušajos pasākumos slimības dēļ un ceturtdien aizvien nebija vesels. Pēc treniņa beigām viņš kādu laiku palika sēžot mašīnā, pirms kāpa no tās ārā.

“Ļoti grūta diena, jo jutos slims,” saka Sainss. “Pēdējās 24 stundas man bijušas smagas un sarežģītas. Šajā dienā galvenais bija dabūt sevi trasē un iespējami vairāk iemācīties no mašīnas, bez braukšanas uz limita, jo aizvien nejutos ideāli. Taču paredzēto programmu izdevās īstenot bez problēmām. Ceru, ka kvalifikācijas dienā jutīšos labāk, pat, ja nebūšu vēl vesels uz visiem 100%. Tas man palīdzētu braukt tuvāk limitam un parādīt labāku veikumu. Šodienas apļu laikus bija grūti izvērtēt. Mēģināsim sagatavoties un aizvadīt labu kvalifikāciju. Šajā trasē ir liela saķere un trase ir ļoti ātra, tāpēc arī fiziski grūta. Tā ir prasīga ne vien pret mašīnu, bet arī pilotu.”

Verstapens bija ātrākais pirmajā treniņā, bet otrajā palika trešais. Sportists atzīst, ka sacīkšu režīmā jūtas pietiekoši ātrs, taču ne tik labi veicies veicot atsevišķus ātros apļus.

“Kopumā gāja labi,” saka trīskārtējais F1 čempions. “Trase bija labi sagatavota, jo nebija netīra. Ātrums mums kopumā bija labs un daudz apguvām. Bet ir lietas, ko vienmēr var uzlabot – šoreiz tas ir ātrums atsevišķos apļos. Domāju gan, ka citi izmantoja vairāk jaudas, līdzīgi kā Bahreinā, bet esmu apmierināts ar saviem garo distanču braucieniem. Citi varbūt ir nedaudz spēcīgāki kvalifikācijas režīmā, bet mūsu mašīna atdzīvojas sacīkšu režīmā.”

Šodien Saūda Arābijas posma ietvaros gaidāms trešais treniņš, kas sāksies plkst. 15:30 pēc Latvijas laika, bet plkst. 19:00 gaidāms kvalifikācijas sākums. Sacīkste sestdien plkst. 19:00 vakarā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...