Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Palou: "Negribēju gaidīt, kad kāds savainosies, lai tiktu startēt F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Palou: "Negribēju gaidīt, kad kāds savainosies, lai tiktu startēt F1"
Alekss Palou. Foto: McLaren

"IndyCar" čempionāta zvaigzne Alekss Palou pirms kāda laika pārtrauca sadarbību ar "McLaren" un tagad paskaidrojis, kādēļ neizmantoja viņam doto iespēju mēģināt iekļūt F1 čempionātā.

Pēdējo trīs gadu laikā kopā ar "Chip Ganassi Racing" komandu Palou divas reizes kļuvis par "IndyCar" čempionu, pērn to izdarot ar piecām sezonas laikā gūtām uzvarām un kopumā desmit "Top 3" rezultātiem. Bija paredzēts, ka spānis pievienosies "Arrow McLaren" vienībai, taču sportists sarāva saiknes un tagad ir iesaistīts tiesu darbos.

Palou neesot ticējis, ka sadarbība ar "McLaren" novedīs līdz iespējai tikt F1 čempionātā, kas arī esot bijis galvenais motīvs tomēr neturpināt līgumsaistības.

"Nebija tādu zīmju, kas norādītu, ka man pavērsies iespēja startēt F1," sacīja 26 gadus vecais autosportists. "Esmu par vecu, lai gaidītu, kad kāds savainosies. Jo tikai tā es varētu tikt pie startēšanas sacīkstēs."

Šobrīd šādu ceļu caur "McLaren" programmu turpina Pato O'Vards. Arī viņš ir viens no vadošajiem braucējiem "IndyCar" seriālā, kur pārstāv šo komandu. Meksikānis, kurš ir divus gadus jaunāks par Palou, iepriekš vairākkārt guvis iespēju aizvadīt F1 testus. Šogad braucējs kļuvis arī par "McLaren" rezervistu F1 čempionātā.

"Pato var gaidīt, kad kāds savainosies," runājot par šo tēmu, ironiski piebilst Palou.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...