Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" pagarina līgumu ar Botasu, Hamiltons atsakās no sarunām

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" pagarina līgumu ar Botasu, Hamiltons atsakās no sarunām
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" vienība oficiāli paziņojusi, ka ir pagarināts līgums ar tās pilotu Valteri Botasu arī uz nākamo gadu, kamēr Lūiss Hamiltons aizvien ir bez līgumsaistībām un šobrīd pat nevēlas veikt pārrunas.

Jau iepriekš bija neoficiāli zināms, ka Botasam izdevies vienoties ar "Mercedes" vienību uz nākamo F1 pasaules čempionāta sezonu, kas tagad arī kļuvis pilnīgi skaidrs. Pašlaik zināms, ka somu autosportistam kontrakts ir vismaz līdz 2021. gada beigām.

Šosezon Botass uzvarēja pirmajā no aizvadītajiem četriem posmiem, bija sezonas līderis arī pēc otrajām sacensībām, taču iepriekšējā nedēļas nogalē pēc riepas plīšanas finišēja bez punktiem, kā rezultātā kopvērtējumā tagad ir jau 30 punktus aiz Hamiltona, kurš savukārt uzvarējis trīs reizes pēc kārtas.

Lai gan retais šaubās, ka Hamiltons varētu nestartēt komandā nākamajā gadā, viņam līguma joprojām nav. Aizkulisēs runāja, ka brits nespēj vienoties par nosacījumiem, bet tagad sportists paskaidrojis, ka šajā brīdī nav īstais laiks tāda veida sarunām.

"Godīgi sakot, man nešķiet, ka šis ir īstais laiks, lai sēstos pie sarunu galda," viņš skaidroja žurnālistiem. "Kad aizdomājies par daudzajiem cilvēkiem visā pasaulē, kas šajā laikā zaudējuši darbu, nešķiet, ka sarunas par līgumu būtu svarīgākais, kam pašlaik būtu jāvelta savs laiks. Fakts ir tāds, ka gribu palikt komandā, un nav liela iemesla tagad sēsties un par to runāt. Nejūtos ērti to darīt tagad, tādēļ pagaidīsim mazliet ilgāk."

"Ferrari" komandu nākošgad pārstāvēs Šarls Leklērs un Karloss Sainss, "Renault" rindās brauks Estebans Okons un Fernando Alonso, "McLaren" jau apstiprinājuši Lendo Norisu un Danielu Rikjardo, un "Williams" sastāvs nemainīsies - šajā vienībā paliks Džordžs Rasels un Nikolā Latifi.

Tikmēr vēl ir neskaidrība par vairākām braucēju vietām citās komandās. "Red Bull" nav skaidri apstiprinājusi, vai Alekss Albons arī nākamgad brauks sastāvā ar Maksu Verstapenu, kamēr "Aston Martin" komandā par Lānsa Strola pārinieku Serhio Peresa vietā varētu kļūt Sebastians Fetels. Neskaidrības ir ap abiem "Alpha Tauri" pilotiem, bet pavisam miglā tīta ir "Alfa Romeo" nākotne.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2020-08-07 18:35, pirms 4 gadiem
Nez, ja par iemeslu līguma nosacījumu neapspriešanai tiek minēts citu cilvēku trūkums, tad kad būs tas brīdis, kad visi cilvēki (labi, lielākā daļa) dzīvos pārticībā? Vai arī jauns līgums netiks slēgts pārskatāmā nākotnē?
Nespēju īsti pieņemt šādu liekulību... ņemot vērā, ka viņš (paša vārdiem runājot) katru rītu mostas, jūtoties apkaunots savas ādas krāsas dēļ. Reāli smaga dzīve puisim... neapšaubu, ka viņš ir smagi strādājis, lai atrastos tur, kur šobrīd atrodas, bet žēloties viņam neklātos.