Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs: "Verstapens paliks pēdējā personība F1 čempionātā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs: "Verstapens paliks pēdējā personība F1 čempionātā"
Makss Verstapens. Foto: Facebook.com/MaxVerstappen

Pēc tam, kad savu karjeru noslēgs tādi piloti kā Lūiss Hamiltons un Kimi Raikonens, vienīgā personība "Formula 1" braucēju aprindās paliks Makss Verstapens, uzskata 1997. gada pasaules čempions Žaks Vilnēvs.

Verstapens ar savu uzvedību trasē un ārpus tās iemantojis gan kvēlus fanus, gan nelabvēļus, taču tikai retais var noliegt, ka holandiešu pilotam ir liels talants vadīt sacīkšu mašīnas. Tāpat viņš bieži publiski izsaka nepopulārus viedokļus, gluži līdzīgi kā pats Vilnēvs.

"Es prātoju par to, kas paliks šeit dienā, kad būs aizgājuši tādi piloti kā Alonso, Hamiltons un Raikonens," saka Vilnēvs. "Viņiem ir daudz vairāk personības nekā citiem pašreizējiem braucējiem, ja neskaita Verstapenu. Šobrīd F1 startē daudzi piloti, kurus cilvēki pat neatpazīst, kad viņi izkāpj ārā no mašīnas. Tas, ka sacīkstēs sākuši startēt astoņpadsmitgadnieki, ir banāli. "Formula 1" ir izlēmusi, ka tai jākļūst par šovu, bet patiesībā tās labākie laiki bija, kad tā varēja piedāvāt nevis šovu, bet unikālu pasākumu no emocionālā un sociālā viedokļa."

"Red Bull" vienību pārstāvošais Verstapens šobrīd ir vienīgais, kurš spēj turēt līdzi "Mercedes" un "Ferrari" pilotiem, tāpat ievērojami pārspēj savu jauno komandas biedru Pjēru Gaslī. Kādā intervijā sportists stāsta, kā viņa tēvs Joss Verstapens, arī savulaik F1 pilots, centies spiest dēlu izmantot ik mirkli, lai uzlabotu savas prasmes.

"Jau kopš bērna dienām tētis mani centās mācīt, ka ir smagi jāstrādā - ne tikai trasē, bet arī ārpus tās, uzlabojot gan mašīnu, gan pilnveidojot sevi pašu," stāsta Verstapens. "Ir jāizmanto visi pieejami instrumenti, kas ir apkārt, lai labāk noregulētu mašīnu un panāktu, ka jūties tajā komfortabli. Mans tētis vienmēr spieda mani tā darīt, iegūt šo papildus ātrumu. Tagad viņš vairāk darbojas aizkulisēs, bet es tāpat zvanu viņam katru dienu."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...