Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Grib izveidot sieviešu F1 čempionātu, sportistēm domas dalās

Juris Grīns
Juris Grīns

Grib izveidot sieviešu F1 čempionātu, sportistēm domas dalās
Karmena Horda
Foto: Lotus F1

Bernija Eklstouna pēdējā skaļākā ideja ir jauna F1 pasaules čempionāta izveidošana, kurā varētu sacensties tikai sievietes. Dažas par to ir sajūsmā, kamēr citas ideju vērtē kā ne īpaši vajadzīgu.

Eklstouns ir ierosinājis F1 sieviešu čempionāta posmus aizvadīt "Grand Prix" nedēļu nogalēs. Ideja jau ir sadzirdēta Starptautiskajā Automobiļu federācijā (FIA), kas turklāt nenoliedz iespējamo tās īstenošanos dzīvē.

Kolumbiete Tatjana Kaldeona, kura pērn ieguva 15. vietu Eiropas F3 čempionātā, labākajā no sacīkstēm finišējot piektā, šo ideju uztvērusi kā drīzāk sievietes noniecinošu.

"Nav nepieciešamības pēc tikai sievietēm domāta F1 čempionāta," uzskata Kalderona. "Mēs esam spējīgas sacensties motoru sporta augstākajā līmenī. Kad ķiveres stikls tiek nolaists, mēs visi esam sacīkšu braucēji."

Savukārt bijusī ralliste Mišela Mutona, kura FIA ietvaros vada motoru sportā esošo sieviešu komisiju, uzskata, ka Eklstouna ideja ir reāli jāizanalizē un jāapsver iespēja to realizēt.

"Šī ir ideja, ko mums nevajadzētu atmest, kamēr tā nav kārtīgi izpētīta un izdiskutēta," uzskata Mutona, kura ir vienīgā jebkad WRC posmā uzvarējusī sieviete. "Tomēr no mana, kā sacīkšu dalībnieces skatu punkta, esmu pilnīgi pārliecināta, ka sievietes vēlas sacensties uz vienādiem noteikumiem un ar saviem vīriešu kārtas amata brāļiem. Desmitgadēs ir pierādījies, ka šāda cīņa ir iespējama, lai arī to paveikušas vien dažas."

Nesen nolīgtā "Lotus" F1 komandas attīstības programmas dalībniece Karmena Horda, kura pēdējos gados rādījusi vāju sniegumu GP3 čempionātā, tikmēr ideju atbalsta pilnībā.

"Vīrieši sapņo par uzvarām un uzskata, ka sievietes nevar uzvarēt Formulā 1," saka spāniete. "Tāpēc domāju, ka sieviešu F1 čempionāts būtu laba atbilde. Un ir prominenti cilvēki, kas šo ideju atbalsta. Ja sieviešu F1 čempionāts notiktu, tas būtu fantastiski."

Izmantotie resursi:
motorsport.com

  +2 [+] [-]

, 2015-04-07 15:50, pirms 9 gadiem
Tagad jau F1 kļūst mazāk apmeklēts un vairs nav tik populārs.
Kurš tad ies un skatīsies vēl atsevišķi uz F1 sievietēm! Nenoniecinu sievietes, bet Eklstouns iebrauks vēl lielākā zarā. Lai sievietes turpina sacensties ar džekiem un viss ir kārtībā.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-07 16:27, pirms 9 gadiem
Kārtējā ģeniālā Bērnija ideja.
Kas šo balagānu finansēs? Sponsori? Nez vai, jo jau tām dažām kas cenšas izlausties ir lielas problēmas piesaistīt sponsorus zemāko sēriju apmaksāšanai.
FIA? Tad jau labāk tos miljonus ieguldīt kādā sieviešu autosporta atbalsta programmā.
Bērnijs izmisīgi vēlas sievieti F1, bet problēma jau ir tajā, ka sieviešu autosportistu līmenis ir ārkārtīgi zems, par formulu braucējām nemaz nerunājot. Šobrīd vienkārši nav iespējams salasīt 20 daudz maz nopietnas sievietes pilotes.
Kamēr necelsies sieviešu autosporta līmenis, tikmēr visi pasākumi būs tikai mēģinājums likvidēt sekas. Ir jāsāk ar cēloni.

     [+] [-]

, 2015-04-07 16:52, pirms 9 gadiem
Kas pa sievieti bildē

     [+] [-]

, 2015-04-07 17:02, pirms 9 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: Kas pa sievieti bildē
Karmena Horda

  +1 [+] [-]

, 2015-04-07 17:36, pirms 9 gadiem
Bernijam tās idejas uz vecumu paliek pavisam dīvainas. Tā vietā lai samazinātu izmaksas un noņemtu formulām visus muļķīgos pārveidojumus, vecais zēns par sievietēm vien domā.

     [+] [-]

, 2015-04-07 21:32, pirms 9 gadiem
Danika apdzīs katrās sacenēs par 4-5 apļiem to Eklstons grib redzēt? Lai gan- vai pati Petrika gribētu tādā čempionātā startēt.