Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica pārcieš septiņu stundu ilgu operāciju un atrodas komā, rehabilitācija var ilgt gadu

Kubica pārcieš septiņu stundu ilgu operāciju un atrodas komā, rehabilitācija var ilgt gadu
Roberts Kubica pēc avārijas...
Foto: Reuters

Lai pilnībā atveseļotos pēc vakar Itālijas rallijā piedzīvotās avārijas, ārsti poļu F1 braucējam Robertam Kubicam iesaka izlaist visu 2011. gada sezonu. Šobrīd poļu sportists tiek turēts mākslīgās komas stāvoklī, lai varētu ātrāk atlabt.

Jau ziņojām, ka vakar Itālijā norisinājās rallijs ''Rally Ronde di Andora'', kurā uz starta ar ''Skoda Fabia S2000'' automašīnu stājās Roberts Kubica. Ja iepriekš Kubica rallijos uzrādīja lieliskus rezultātus, tad šoreiz sacīkstes viņam beidzās jau pāris kilometrus pēc starta, kad poļu braucējs lielā ātrumā ieskrēja betona sienā. Kubica uzreiz nekavējoties ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā, kur ārsti viņam veica septiņu stundu ilgu operāciju. Šobrīd poļu sportists tiek turēts mākslīgās komas stāvoklī.

Minētajā avārijā polis ļoti stipri sasita sava ķermeņa labo pusi. Kā vēlāk noskaidrojās, tad polim tika konstatēti lūzumi labajā rokā, kājā un plaukstā. Taču visvairāk ārsti bija norūpējušies par poļu roku, kura pēc negadījuma bija daļēji atdalījusies. Sākumā klīda runas, ka roka varētu tikt amputēta, taču ārstiem, neskatoties uz lielo asiņošanu, roku izdevās glābt. Kā pēc operācijas atzina roku dakteris Igors Roselo, tad Kubicam slimnīcā būs jāpavada vēl pāris dienas, lai pēc tam ārsti varētu noteikt, vai operācija bija sekmīga. Tāpat ārsti paziņoja, ka, lai Kubica pilnībā atveseļotos un varētu atgriezties pie F1 stūres, viņam būs vajadzīgs apmēram gads.

''Šobrīd mums jāgaida viena nedēļa, lai varētu uzzināt, vai roka izdzīvos,'' saka ārsts. ''Nervu bojājumi ir tie, kas mums šobrīd visvairāk rada bažas. Atveseļošanās process būs samērā ilgs. Iespējams, viens gads, lai arī bieži vien sacīkšu braucēji pēc šādiem savainojumiem atgūstas daudz ātrāk.''

Uz jautājumu, pēc cik ilga laika Kubica varētu atgriezties pie automašīnas stūres, dakteris noteica. ''Visoptimistiskākās prognozes - viens gads, lai arī sacīkšu braucēji ir īpaši pacienti. Man ir bijuši daudz motociklu pacienti, kuri vienmēr ir atgriezušies daudz ātrāk nekā parasti slimnieki.''

Kubicas automašīna pēc avārijas

Izmantotie resursi:
www.autosport.com

 +10 [+] [-]

, 2011-02-07 09:28, pirms 13 gadiem
f1 pilotiem rallijs ar so negadijumu ir beidzies!

     [+] [-]

, 2011-02-07 09:39, pirms 13 gadiem
Sakuma tak runaja ka vinjs nevares braukst rallija jo Reno nav savs s2000 klases auto.Sava zinja par savu valasprieka un pargalvibas rezultaatu jauznjemas atbildiba tikai un vienigi pasam Kubicam.Zeel ka del tada valasprieka sev iespejams parvilka striipu F1 karjerai

  +2 [+] [-]

, 2011-02-07 09:47, pirms 13 gadiem
neticu, ka Senna visu sezonu vinu aizvietos...

  +5 [+] [-]

, 2011-02-07 09:49, pirms 13 gadiem
Stulbi. Iespējams beigusies viņa karjera. Nesaprotu, ko viņš vispār tajās sacensībās meklēja, tik īsu brīgi pirms F1 sezonas. Kādēļ komanda viņam atļāva tajās piedalīties?

Galvenais lai izveseļojas un atgriežas F1.

 +11 [+] [-]

, 2011-02-07 09:53, pirms 13 gadiem
ja tā padomā cik tur trūkst lai zaudētu roku! Novēlu veiksmīgi izveseļoties!

  -3 [+] [-]

, 2011-02-07 09:54, pirms 13 gadiem
Kaut kā sāk drusku ost pēc Raikonena...

  +3 [+] [-]

, 2011-02-07 09:54, pirms 13 gadiem
Ta... kam tagad nav liguma? Haidfeldam, Hulkenbergam, Tam pasam Fisikellam un vel veselai stripai. jo saubos, ka Sennam laus braukt, zinot Renault ambicijas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-02-07 09:58, pirms 13 gadiem
un kapec ta liela ampelesanas ar tiem 5testpilotiem, ja reali vini aizvietot varetu tikai Petrovu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-02-07 10:02, pirms 13 gadiem
Alexij rakstīja: būtu jau labi bet Kimi jau ir noslēdzis līgumu ar savu rallija komandu uz šī gada sezonu, uz zinot cik loti viņš ir stārā par ralliju...
Tas, ko nozīmē, ka pilotam ir vai nav līgumsaistības pavisam nesen tika spilgti parādīts Force India komandā...

  +2 [+] [-]

, 2011-02-07 10:52, pirms 13 gadiem
DaveVee rakstīja: Ta... kam tagad nav liguma? Haidfeldam, Hulkenbergam, Tam pasam Fisikellam un vel veselai stripai. jo saubos, ka Sennam laus braukt, zinot Renault ambicijas!
Heidfeldam ir līgums ar Pirelli, Hilkenbergam — ar Force India un Fizikellam ar Ferrari (turklāt, es šaubos, ka Renault viņu izvēlētos). Es domāju, ka Sennam atļaus piedalīties pirmajās sacīkstēs un tad skatīsies, vai ir jēga meklēt labāku braucēju.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-07 10:53, pirms 13 gadiem
kā man kretinē, ka pie rakstiem, kur kāds smagi cietis, tiek runāts par aizstājējiem. kā par prastām lietām. droši vien, ja neslēgtu komentārus pie mirušajiem, arī būtu "nu jā, nomira, bet viņu varētu aizstāt tas un tas.."
cerams, ka Kubicam viss būs ok!

  -2 [+] [-]

, 2011-02-07 11:15, pirms 13 gadiem
Fak...

  +1 [+] [-]

, 2011-02-07 11:58, pirms 13 gadiem
vismaz ka tā, labi ka nav trakāk.........Gan jau varēs F-1 atgriezties un uzrādīt labākos laiku.....

  +4 [+] [-]

, 2011-02-07 12:23, pirms 13 gadiem
gincss rakstīja: kā man kretinē, ka pie rakstiem, kur kāds smagi cietis, tiek runāts par aizstājējiem. kā par prastām lietām. droši vien, ja neslēgtu komentārus pie mirušajiem, arī būtu "nu jā, nomira, bet viņu varētu aizstāt tas un tas.."
cerams, ka Kubicam viss būs ok!
Taisnība jau Tev ir.Tomēr pēc avārijas SC bija ļoti daudz komentāru,kur cilvēki izteica savu nožēlu par notikušo un vēlēja Kubicam izveseļoties .Tātad ar ētisko normu ievērošanu SC lietotājiem viss ir kārtībā.Bez tam ar šo negadījumu dzīve neapstājās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-02-07 13:42, pirms 13 gadiem
Juri$$$ rakstīja: ja tā padomā cik tur trūkst lai zaudētu roku! Novēlu veiksmīgi izveseļoties!
Bet ja tā vēl vairāk padomā ,tad cik tur trūkst ,lai zaudētu DZĪVĪBU!!!
Tad kāda velna pēc tagad modē ir ši F-1 pilotu līšana Rally lauciņā ,kam ir pavisam cita tehnika un specifika?

  -1 [+] [-]

, 2011-02-07 13:56, pirms 13 gadiem
sikums, ka atlabsana vesels gads, galvenais lai Kubica vispar var atgriesties.
Bet interesanta sakritiba, Kubica 2006 gada aizstaja Vilnevu un kluva par lielisku pilotu, 2007 gada Kubicu aizstaja Fettels un ari kluvis par lielisku pilotu, vai tas nozime, ka tas kurs soreiz aizstas Kubicu ari klus par vismaz tikpat labu pilotu?
domaju ,ka bus ta, ka te jau mineja, Sennam iedos iespeju sevi pieradit, ja to neizmantos, tad mekles kadu citu. mana prognoze, ka panems kadas citas komandas talantigu testpilotu, no FI Hulkenbergu, no Mclaren Turveju, no Ferrari Bjanci, no RBR Rikiardo.
Rikiardo butu realakais variants, jo abam komandam ir kopigs motoru piegadatajs. vai Raikonens... lai ari vinam ir ligums WRC, tomer jaatceras, ka vins pats ir tas komandas ipasnieks. butiba vinam ir ligums pasam ar sevi.
katra gadijuma ar sadu liktena paversienu Lotus noteikti nerekinajas. komanda palicis testpilots un otrais pilots. ne viens, ne otrs isti lideris nespej but tadas raudzes komanda.

  -2 [+] [-]

, 2011-02-07 13:58, pirms 13 gadiem
p.s. nebrinisos, ja FOTA pec si negadijuma vienosies kautkada F1 pilotu standarta liguma, kura bus atrunats, ka nedrikst piedalities sada veida izklaides.

     [+] [-]

, 2011-02-07 14:40, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: p.s. nebrinisos, ja FOTA pec si negadijuma vienosies kautkada F1 pilotu standarta liguma, kura bus atrunats, ka nedrikst piedalities sada veida izklaides.
Jā, piemēram Vēberam neļauj sēsties uz riteņa....Pēc manām domām sāks ar Sennu, jo kārdinājums redzēt to uzvārdu pie tās formulas viņiem būs. Ja formula normāli vilks, tad varbūt atļaus braukt līdz galam, gan jau stagnējot sezonas otrajā daļā, jo formulu nebūs, kas attīsta. Ja tā formula nevilks, tad meklēs kādu citu, bet šaubos vai kaut ko tuvu Kubicam varēs dabūt, vinīgi Kimi, bet tā jau būtu loterija, viņš var būt labs un var būt pilnīgi nekāds. Drīzāk viņš pievienotos, ja tā formula ietu pa podestiem ar Petrovu pie stūres, bet tad jau arī vecais Vilanēvs nebūtu peļams

  -1 [+] [-]

, 2011-02-07 15:18, pirms 13 gadiem
Interesanti ka savainota ir tieši labā ķermeņa puse.! Diezgan dīvaini! Bet nu veseļojies!

  -1 [+] [-]

, 2011-02-08 09:04, pirms 13 gadiem
xxx77lv rakstīja: Kaut kā sāk drusku ost pēc Raikonena...
domā avārijas rallijos? Varbūt somam tagad būs viela pārdomām?