Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" vadītājs: "Ir naivi cerēt, ka mazās F1 komandas spēs uzvarēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" vadītājs: "Ir naivi cerēt, ka mazās F1 komandas spēs uzvarēt"
Foto: Haas F1 Team

Amerikāņu F1 vienības "Haas" vadītājs Ginters Steiners uzskata, ka mazās komandas nebūs spējīgas iesaistīties cīņā par uzvarām arī pēc tam, kad 2021. gadā spēkā stāsies jaunie, būtiski izmainītie tehniskie noteikumi, kuriem teorētiski būtu jāizlīdzina spēku samēri.

Viens no nākamā gada būtiskākajiem jauninājumiem būs nosacījums, ka neviena komanda nedrīkstēs tērēt vairāk par 175 miljoniem ASV dolāru gadā, kamēr līdz šim atsevišķu vadošo vienību budžets bijis daudz lielāks. Līdz ar to, pastāv iespēja, ka turpmākajās sezonās vairāk par trim komandām, kā tas ir šobrīd, panākumu kaldināšanai varēs tērēt līdzīgas naudas summas.

Neskatoties uz šīm pārmaiņām, Steiners uzskata, ka par uzvarām aizvien sacentīsies tās pašas komandas, kas to darījušas līdz šim.

"Ir naivi domāt, ka būs savādāk - tas nenotiks," intervijā "Motorsport.com" teica Steiners, runājot par vidējā ešalona komandu iespējām cīnīties par uzvarām pēc noteikumu izmaiņu stāšanās spēkā.

Šobrīd arī vēl nav skaidrības, vai komandas īpašnieks Džīns Hāss turpinās F1 projektu pēc 2020. gada.

"Ir grūti teikt, kas viņu varētu pārliecināt palikt," saka Steiners. "Viņam ir jāpārliecina pašam sevi, es tā uzskatu. Viņš ir ieguvis gana daudz zināšanas, lai tad, ja es viņam pateiktu, ka 2021. gadā varēsim uzvarēt, viņš teiktu, ka es nezinu, ko daru. Tomēr šobrīd ir tik daudz neatrisinātā, ka šajā momentā diez vai būtu īstais brīdis pieņemt lēmumu."

Šogad "Haas" komandā, kas pērn aizvadīja sliktāko sezonu savā neilgajā vēsturē, paliekot devītajā vietā Konstruktoru kausā, turpinās startēt Kevins Magnusens un Romēns Grožāns.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...