Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pēc aiziešanas no F1 čempionāta "Alfa Romeo" plāno pievērsties Lemānai

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc aiziešanas no F1 čempionāta "Alfa Romeo" plāno pievērsties Lemānai
Foto: Motorsport.com

"Alfa Romeo" izpilddirektors Žans-Filips Imparato atklājis, ka uzņēmuma mērķis, pēc aiziešanas no F1 čempionāta, ir uzsākt dalību Lemānas kategorijā.

Beidzoties līgumsaistībām ar "Sauber" komandu, "Alfa Romeo" neatrada iespējas turpināt dalību "Formulā 1". Kā bija neoficiāli zināms jau iepriekš, pārrunas tika veiktas ar "Haas", taču vienošanās panākta netika.

"Mēs nebijām ieinteresēti nokopēt to pašu, ko jau bijām darījuši ar "Sauber"," skaidro "Alfa Romeo" uzņēmuma vadītājs Imparato. "Tas nozīmētu, ka mēs vienkārši uzliekam savas uzlīmes uz virsbūves. Bet tas vairs nebūtu nekas jauns."

Līdz ar to tika uzsākts apsvērt citas autosporta kategorijas.

"Sākām skatīties uz kaut ko citu, ātri nonākot pie slēdziena," atklāj Imparato. "Ar ralliju "Alfa Romeo" nav nekāda sakara, bet "Formula E" čempionātā "Stellantis" grupa jau startē ar diviem saviem zīmoliem. Līdz ar to mūsu vērība tika pievērsta WEC - pasaulei, kurā mēs pagātnē esam izdzīvojuši brīnišķīgas pieredzes."

Galīgais lēmums par dalību izturības sacīkšu pasaules čempionātā, kurā viens no posmiem ir Lemānas 24 stundu sacīkstes, gan vēl nav pieņemts. "Alfa Romeo" šobrīd meklē rentablāko no variantiem. Viena no iespējām esot apvienot spēkus ar "Peugeot", kas arī ietilpst "Stellantis" grupā.

"WEC šobrīd piedzīvo lielu interesei, un, kad valda liela eiforija, ir sarežģīti saprast, cik daudz vajadzētu investēt, lai sasniegtu augstākos mērķus," stāsta Imparato.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv