Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Dzinēju jautājums var būtiski ietekmēt "Red Bull" jaunās formulas attīstīšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

Dzinēju jautājums var būtiski ietekmēt "Red Bull" jaunās formulas attīstīšanu
Kristians Horners
Foto: Digitale/Scanpix

Neskaidrības ap to, kādu motoru nāksies izmantot 2016. gadā, "Red Bull" komandai rada grūtības jaunās mašīnas izstrādē un tas var būtiski ietekmēt rezultātus nākamā gada F1 sezonā.

Kamēr citas komandas uz šo brīdi, kad līdz 2016. gada F1 modeļu oficiālo testu sākumam atlikuši četri mēneši, jau veic noslēguma darbus pie mašīnu sagatavošanas, "Red Bull" vēl nezina, kādus motorus izmantos nākamajā sezonā, līdz ar to nevar pielāgot šasiju konkrētā dzinēja specifikai.

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners apgalvo, ka šīs grūtības būtu risināmas, ja skaidrība rastos dažu nākamo nedēļu laikā, bet pretējā gadījumā tas var nopietni ietekmēt turpmākos rezultātus sacīkstēs un tāpat rī komandas nākotni Formulā 1.

"Mans uzdevums ir strādāt pie tā, lai mēs iespējami ātrāk noskaidrotu, kādus motorus lietosim, tomēr šajā brīdī es to vēl nezinu," spiests atzīt Horners. "Tas ir pilnīgi skaidrs, ka šobrīd citām komandām ir priekšrocības pār mums. Ikviens komandā ir ļoti motivēts un atkal vēlas uzvarēt, bet mēs nevēlamies turpināt būt tādā formā kādā esam pēdējo pusotru gadu."

Jau ziņots, ka "Red Bull" veic pārrunas ar "Ferrari", tomēr pagaidām tās nav nesušas rezultātu un turpinās. Tāpat komandas vadība piedraudējusi, ka šī gada beigās varētu pamest F1 čempionātu, ja neizdotos atrast konkurētspējīgu dzinēju piegādātāju.

"Šobrīd jau ir oktobris," saka Horners. "Mūsu inženieri Miltonkīnsā jau kļūst nepacietīgi. Viņi grib zināt un viņiem vajag zināt, kas notiks ar RB12 modeli. Kad es vēlos, lai situācija kļūtu skaidra? Pirms divām nedēļām! Jāpatur prātā, ka runa neiet tikai par motoru, bet arī dzesēšanas sistēmu, no kā savukārt izriet, piemēram, sānu pontonu dizains, tāpat kā ātrumkārba ietekmē mašīnas aizmugures konstrukciju."

"Red Bull" vadība ir likusi skaidri noprast, ka nevēlas turpinās startēt ar "Renault" motoriem, kamēr "Mercedes" valde ir nobalsojusi pret iespējamo sadarbību ar austriešu F1 komandu.

Izmantotie resursi:
Grand Prix Times | Formula 1 News