Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Salo: ''F1 formulās slēgtie kokpiti - smieklīga ideja''

Salo: ''F1 formulās slēgtie kokpiti - smieklīga ideja''
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Beļģijas F1 posma startā piedzīvotās smagās avārijas atkal parādījušās runas par slēgto kokpitu ieviešanu F1.

Pirmajā līkumā Beļģijas posmā sadurās vairākas formulas, no kurām Romēns Grožāns daļēji pārlidoja pāri Fernando Alonso formulai, gandrīz aizķerot spāņu pilota ķiveri. Lai arī F1 un FIA jau vairākus gadus strādā pie tā, lai maksimāli pasargātu braucējus, visticamāk, šis gadījums abām iesaistītajām pusēm liks rīkoties ātrāk.

Jāatgādina, ka pēdējos trīs gados bijuši divi smagi negadījumi, no kuriem viens diemžēl beidzās traģiski. Vispirms Ungārijas F1 posmā Felipe Masa cieta no priekšā braucošās formulas atdalījušās atsperes, bet F2 čempionātā viens no sportistiem gāja bojā, kad pa viņa ķiveri trāpīja formulas ritenis.

''Šādas situācijas notiek ik pa laikam, pēc kurām atkal visi sāk aizdomāties, ka pilotam ir paveicies. Taču var notikt arī tā, ka veiksme nebūs sportista sabiedrotā un notiks traģēdija. Protams, šobrīd mums ir atvērti kokpiti un ir jāsaglabā F1 tradīcijas, taču tad ir jādomā kaut kādi citi tehniskie risinājumi, kas spēs pasargāt pilotus,'' saka ''McLaren'' komandas tehniskais direktors.

Kategoriski pret šo ideju ir bijušais F1 pilots Mika Salo. ''Uzskatu, ka šāda ideja par slēgtajiem kokpitiem ir smieklīga. Ja tas tiks ieviests, tad tas vairs nebūs F1. Tie būs sporta automašīnu prototipi. Uzskatu, ka nav iemesls celt paniku pēc šī negadījuma, it īpaši tāpēc, ka nekas nenotika,'' portālam motorsport.com saka Salo.

FIA testē slēgto kokpitu

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

F1 formulās

  • 5

  • 29

  • 87


  +4 [+] [-]

, 2012-09-06 11:38, pirms 12 gadiem
Smieklīgākais arguments, ko slēgto kokpitu ieviesēji ir minējuši, ka piloti pie visa varot pierast, arī pie tā, ja sejai tieši priekšā būtu statne. Jo, redzies, VW vecajam busam priekšējais stikls arī esot sadalīts un visi braukājuši priecīgi. Ideja muļķīga. Jāattīsta ķiveres. Lai gan pašreiz tās jau ir ložu drošas.

  -1 [+] [-]

, 2012-09-06 12:03, pirms 12 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Smieklīgākais arguments, ko slēgto kokpitu ieviesēji ir minējuši, ka piloti pie visa varot pierast, arī pie tā, ja sejai tieši priekšā būtu statne. Jo, redzies, VW vecajam busam priekšējais stikls arī esot sadalīts un visi braukājuši priecīgi. Ideja muļķīga. Jāattīsta ķiveres. Lai gan pašreiz tās jau ir ložu drošas.
Ķiveres var būt kaut atombumbas sprādziena drošas, pēc spēcīga trieciena kā Sērtisa gadījumā vai gadījumā kas varēja notikt ar Alonso spā vai Šūmaheru pērn, pēc spēcīga trieciena vienkārši var tikt lauzts sprands.
Pierast pie stikla kupola ap galvu nebūtu nemaz tik grūti, ne viens vien F1 pilots ir braucis Le Mānā kur tam ap galvu ir tāds kā burbulis uzpūsts un nav bijušas ne kādas sūdzības par to, ka kautko nevarētu redzēt.
Šie gadījumi pēdējā laikā ir arvien uzstājīgāki, ar vien biežāk F1 piloti ir pa mata tiesu no galvas noraušanas. Varbūt pietiktu ar izturīga, caurspīdīga materiāla sienu izvietošanas pilota ķiveres kreisajā un labajā pusē.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-06 13:47, pirms 12 gadiem
Ne, visiem jasez simulatoros un virtualaja vide janotiek sacensibas, luk tad bus drosi. Tacu ja nopietni, tad ta vairs nebus F-1 un vares drosi apvienoties ar Lemanas saciktem vai ko tam lidzigu, kur jau auto izskatas tiesi ta ka formula varetu klut pec slegta kokpita. Te var paskatities ka tad izskatisies nakotne F-1 Auto News - 24 Heures du Mans 2012 - Video:...

     [+] [-]

, 2012-09-06 15:12, pirms 12 gadiem
M. Moslijs prom, tik jasagaida, kad vel viens k.r.o.p.l.i.s B. Eklstouns aizvaksies un beigs "FRIIKOT" f-1

  -1 [+] [-]

, 2012-09-06 15:26, pirms 12 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Smieklīgākais arguments, ko slēgto kokpitu ieviesēji ir minējuši, ka piloti pie visa varot pierast, arī pie tā, ja sejai tieši priekšā būtu statne. Jo, redzies, VW vecajam busam priekšējais stikls arī esot sadalīts un visi braukājuši priecīgi. Ideja muļķīga. Jāattīsta ķiveres. Lai gan pašreiz tās jau ir ložu drošas.
Ķiveru attīstīšana neko nedos, cilvēkam ir arī kakls kurš viegli var tikt traumēts šādās avārijās.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-06 16:54, pirms 12 gadiem
Toriks21 rakstīja: Ķiveru attīstīšana neko nedos, cilvēkam ir arī kakls kurš viegli var tikt traumēts šādās avārijās.
Kur ir problēma fiksēt ķiveri ar nelielu brīvgaitu vertikālā stāvoklī. Ir taču arī HANS. Te gan ir viena blakne- būs sarežģīti ātri izrāpties no formulas ugunsgrāka gadījumā. Tas arī attiecas uz slēgtajiem kokpitiem.