Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Gaslī sniegums negatīvi ietekmē "Red Bull" ambīcijas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Gaslī sniegums negatīvi ietekmē "Red Bull" ambīcijas"
Pjērs Gaslī. Foto: Facebook.com/PierreGasly

Pjēra Gaslī rezultāti negatīvi ietekmē "Red Bull" komandas potenciālu šajā F1 sezonā, atzinis tās vadītājs Kristians Horners. Kamēr Makss Verstapens iepriekšējā posmā Ungārijā cīnījās par uzvaru, Gaslī aizvadīja kārtējās blāvās sacīkstes, finišējot tikai sestajā vietā.

Savā pirmajā sezonā "Red Bull" sastāvā šķietami talantīgais Gaslī nav spējis parādīt to potenciālu, ko no viņa gaidīja - punkti tiek gūti regulāri, taču franču autosportists nekad neiesaistās cīņā par pirmajām vietām, arī nevienu pjedestālu vēl nav sasniedzis. Tikmēr Verstapens šogad uzvarējis divos posmos, par uzvaru cīnījās arī Ungārijā, kur tomēr atzina Lūisa Hamiltona pārspēku, ļaujot tobrīd krietni ātrākajam braucējam sevi apdzīt vien dažus apļus pirms finiša.

"Šī Pjēram bija sarūgtinoša nedēļas nogale," atzīst Horners. "Viņam nepadevās labs starts, nepadevās labs pirmais aplis, un mums vispār nebūtu jācīnās ar "Sauber" vai "McLaren" pilotiem. Viņam vajadzētu cīnīties ar "Ferrari" un "Mercedes" pilotiem, un viss, ko mēs varam darīt, lai palīdzētu viņam to paveikt, mēs darīsim."

Horners arī nepalaida garām faktu, ka Gaslī būtu palīdzējis Verstapenam cīnīties par uzvaru, ja atrastos komandas biedram tuvāk - tādā gadījumā Hamiltons nebūtu varējis izvēlēties alternatīvo divu pitstopu stratēģiju, kas bija pamatā uzvaras iegūšanai "Mercedes" komandas īpašumā.

"Problēma ir tā, ka viņš vispār nav šajā līderu cīņā," sarūgtinājumu neslēpj Horners. "Nebija tā, ka Lūiss pēc pitstopa izbrauca trasē aiz viņa. Gan "Mercedes", gan "Red Bull" aizvadīja vienkājainas sacīkstes, jo abiem pilotiem komandas biedri neatradās cīņā par uzvaru."

Horners piebilst: "Tas, ka par vadošajām vietām necīnās abas mūsu mašīnas, nodara mums pāri, sevišķi Konstruktoru kausā. Šķiet, šajā reizē ieguvām tikpat punktus, cik "Ferrari", lai gan šī bija trase, kur mums bija jāiegūst daudz vairāk. Lai mums būtu iespējas uzveikt "Ferrari", viņam ir jāfinišē augstākās pozīcijās."

Horners gan piebilst, ka komanda nedomā veikt Gaslī nomaiņu pirms sezonas beigām, taču spiedīs savu pilotu no mašīnas dabūt ārā lielāku potenciālu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-08-06 21:16, pirms 5 gadiem
Jautājums ir tikai par to, kurš 2020. gadā būs Verstapena komandas biedrs - talantīgais Albons, vai arī kārtējo reizi uz Red Bull paaugstinās caurumu ielāpu Kvjatu?

     [+] [-]

, 2019-08-06 21:17, pirms 5 gadiem
Vajag kādu pieredzējušu pilotu viņiem. Piemēram, Alonso, Buemi un ar Paskāls Verlains būtu gana labs. Bet redzēs.kas būs ar Botasu nākamgad.tas var visu mainīt

     [+] [-]

, 2019-08-06 21:33, pirms 5 gadiem
playthegame rakstīja: Jautājums ir tikai par to, kurš 2020. gadā būs Verstapena komandas biedrs - talantīgais Albons, vai arī kārtējo reizi uz Red Bull paaugstinās caurumu ielāpu Kvjatu?
Domāju diezgan liela iespēja, ka Gaslī savu pēdējo sacīksti RB rindās jau ir aizvadījis. Tad Kvjatu līdz šīs sezonas beigām un tad tālāk var skatīties. Albons nav vēl gatavs.

     [+] [-]

, 2019-08-06 21:54, pirms 5 gadiem
karliss rakstīja: Domāju diezgan liela iespēja, ka Gaslī savu pēdējo sacīksti RB rindās jau ir aizvadījis. Tad Kvjatu līdz šīs sezonas beigām un tad tālāk var skatīties. Albons nav vēl gatavs.
Gan Horners, gan Marko ir vairākkārt apliecinājuši, ka Gaslī šosezon netiks nomainīts. Dos iespēju sezonas otrajā pusē pievilkt, jo īsti jau nav, ko Gaslī vietā likt. Kvjats ir zināms putns, tas ir kā šaut ar tukšām lodēm, titulu Red Bull viņš nekad neatnesīs, savukārt Albons iespējams vēl ir par negatavu.

     [+] [-]

, 2019-08-06 22:13, pirms 5 gadiem
playthegame rakstīja: Gan Horners, gan Marko ir vairākkārt apliecinājuši, ka Gaslī šosezon netiks nomainīts. Dos iespēju sezonas otrajā pusē pievilkt, jo īsti jau nav, ko Gaslī vietā likt. Kvjats ir zināms putns, tas ir kā šaut ar tukšām lodēm, titulu Red Bull viņš nekad neatnesīs, savukārt Albons iespējams vēl ir par negatavu.
Es domāju RB pašlaik vairāk domā par 2. vietu konstruktoru kausā nekā nākotnes tituliem. Pēdējie Hornera izteikumi ar par to liecina un RB ir reputācija ar nevilkšanu garumā.