Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Aston Martin" varētu atgriezties F1 un sadarboties ar "Red Bull"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Aston Martin" varētu atgriezties F1 un sadarboties ar "Red Bull"
Foto: Sipa/Scanpix

Lielbritānijas "Grand Prix" nedēļas nogalē uzplaiksnīja baumas par iespējamo kompānijas "Aston Martin" atgriešanos F1 čempionātā. Iespējams, tas notiks jau nākošgad.

Britu "Autocar UK" vēsta, ka šobrīd "Aston Martin" veic pārrunas ar F1 komandu "Red Bull" un sadarbība, iespējams, tiks sākta jau pēc 2015. gada sezonas. Darījums varētu novest pie tā, ka "Red Bull" reklamēs "Aston Martin" brendu, pretī saņemot iespēju aprīkot savas formulas ar spēcīgajiem "Mercedes" motoriem.

Nav noslēpums, ka 5% no "Aston Martin" akcijām pieder tieši kompānijai "Mercedes", līdz ar to šāda sadarbības forma šķiet gluži iespējama. Tiek ziņots, ka oficiāli "Mercedes" būs "Red Bull" motoru piegādātājs, bet "Aston Martin" - tehniskais partneris.

Šī ideja jau guvusi atsaucību "Mercedes" valdē, jo kompānijas vēlas sadarboties ar vairākām komandām, tādejādi nosedzot lielās investīcijas, kas ieguldītas Formulā 1.

"Aston Martin" rūpnīcas komanda bez panākumiem Formulā 1 startēja 1959. un 1960. gadā.

Zīmīgi, ka "Mercedes" neuzskata "Aston Martin" par saviem konkurentiem ielas automobiļu tirgū, līdz ar to no konkurences viedokļa šāds darījums šķistu pievilcīgs abām pusēm.

Lai gan šīs baumas centušies noliegt "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners un "Mercedes" valdes pārstāvis Nikijs Lauda, F1 komandas "Mercedes" vadītājs Toto Volfs šādu iespējamību tomēr pieļauj, apstiprinot, ka pārrunas tiešām notiek un darījums ir iespējams.

Izmantotie resursi:
Car News and Reviews in Malaysia - Paul...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-06 12:27, pirms 9 gadiem
Aston Martin ar 1,6 litru dzinēju???

  +1 [+] [-]

, 2015-07-06 12:52, pirms 9 gadiem
Uzskatu ka vienīgais konkurents meršiem būtu VW un tiešāk Audi ar porša elektroniku .

     [+] [-]

, 2015-07-06 14:24, pirms 9 gadiem
Tad rodas jautajums, kam vairs nebus Mercedes motors, 2 kandidati tik ir - Lotus klust atkal par Renault komandu vai Force India.

     [+] [-]

, 2015-07-06 20:53, pirms 9 gadiem
Zombijs rakstīja: Tad rodas jautajums, kam vairs nebus Mercedes motors, 2 kandidati tik ir - Lotus klust atkal par Renault komandu vai Force India.
vēl tie kam ferrari