Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Sezona neiet pēc plāna"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Sezona neiet pēc plāna"
Kimi Raikonens. Foto: Alfa Romeo Racing

Aizvadot pirmo sezonu "Alfa Romeo" komandas sastāvā, pieredzējušais F1 pilots Kimi Raikonens pēc veiktiem sešiem posmiem spiests atzīt, ka viss neiet pēc plāna, par ko liecina arī šobrīd ieņemtā devītā vieta Konstruktoru kausā.

Sezonas sākums Raikonenam izvērsās cerīgs, jo tika izcīnīti punkti pirmajos četros posmos pēc kārtas, bet tad Barselonā un Monako nācās palikt aiz pirmā desmitnieka. Antonio Džovinaci punktus šogad nav izcīnījis vispār, kā rezultātā "Alfa Romeo" ar 13 punktiem ieņem priekšpēdējo, devīto vietu Konstruktoru kausā, lai gan citas komandas ir turpat netālu. Piemēram, piektajā pozīcijā esošā "Racing Point" var lepoties ar 17 punktiem, par vienu mazāk ir "Haas" un "Toro Rosso", bet 14 punkti "Renault" kontā.

"Monreālas trasei vajadzētu būt mums piemērotai," gatavojoties šonedēļ gaidāmajai Kanādas "Grand Prix" izcīņai, sacīja Raikonens, reizē skaidri norādot, ka ar sezonu kopumā tomēr nav apmierināts. "Bet, ja godīgi, tad šī sezona neiet pēc plāna. Cerams, ka beidzot spēsim panākt, lai riepas strādā kā vajag, un tad arī varēsim parādīt mašīnas pilno potenciālu. Devītā vieta Konstruktoru kausā pavisam noteikti nav tas, kur mums vajadzētu būt."

Pēc aiziešanas no "Ferrari" vienības Raikonens noslēdza līgumu ar "Alfa Romeo" uz diviem gadiem. Ja viņš patiesi aizvadīs visus plānotos posmus, kļūs par pieredzes bagātāko pilotu visā F1 vēsturē. Neskatoties uz to, Raikonens atzīst, ka varētu turpināt startēt pasaules čempionātā arī pēc tam, pat, neskatoties uz to, vai noteikumi, kas stāsies spēkā 2021. gadā, šķitīs saistoši.

"Nekad nevar zināt, kas notiks, ja ir veiktas lielas noteikumu izmaiņas, bet parasti lielās komandas vienalga paliek priekšā," prāto 2007. gada F1 čempions, kuram oktobrī apritēs 40 gadi. "Protams, būtu jauki, ja cīņas kļūtu ciešākas, jo tas nāktu labi ne tikai mums pilotiem, bet arī sportam kopumā. Bet to nevien nezina. Mans kontrakts beigsies nākamgad, un tad jau redzēsim, kas būs pēc tam. Viss atkarīgs no tā, kā man ies, un, vai joprojām mani interesēs tas, ko daru."

Izmantotie resursi:
Scuderia Ferrari Fans

     [+] [-]

, 2019-06-06 14:46, pirms 5 gadiem
kur ta palika Reikenens?