Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Jaunais sprinta formāts ir labāks, bet joprojām nav aizraujošs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Jaunais sprinta formāts ir labāks, bet joprojām nav aizraujošs"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens atzinis, ka veiktās izmaiņas F1 sprinta sacensību formātā padarīs nedēļas nogales labākas, taču trīskārtējais pasaules čempions kopumā aizvien nav sajūsmā.

Arī šogad sešos F1 posmos tiks rīkotas sprinta sacīkstes. Veiktās izmaiņas formātā nozīmē, ka piektdienā notiks pirmais treniņš un sprinta kvalifikācija, sestdienā risināsies sprinta sacīkste un "Grand Prix" kvalifikācija, bet svētdienā tiks aizvadīta galvenā sacīkste. Verstapens jau iepriekš pauda, ka nav sprinta sacensību piekritējs, lai gan šogad veiktās izmaiņas situāciju mazliet uzlabojušas.

"Skatoties uz visu nedēļas nogali, šāds formāts ir labāks," saka Verstapens. "Bet tas nenozīmē, ka sprinta sacīkstes pašas par sevi man tagad liksies aizraujošas. Vismaz labi tas, ka tagad nedēļas nogales laikā būs iespējams veikt izmaiņas mašīnā. Nedēļas nogales formāts tagad kļuvis loģiskāks."

Līdz šim jau pēc pirmā treniņa sacīkšu spēkrati bija jānovieto slēgtajā parkā un turpmāk izmaiņas veikt nevarēja. Iepriekš piektdienā risinājās treniņš un galvenās sacīkstes kvalifikācija, bet sestdienā bija sprinta kvalifikācija un sacīkste.

"Runājot par izmaiņām slēgtā parka nosacījumos, esmu liels šo izmaiņu piekritējs," saka "Ferrari" pilots Karloss Sainss. "Pagājušajā gadā tā dēļ dabūju ciest Baku trasē un vēl citās sprinta nedēļas nogalēs, jo jau pēc pirmā treniņa mašīna bija jānovieto slēgtajā parkā un tajā neko nevarēja tajā mainīt. Līdz ar to atlikušajā nedēļas nogales daļā nonācu atpalicējos. Man tas šķita nejēdzīgi. Braucējam un komandai vienmēr vajadzētu būt iespējai mēģināt mašīnā mainīt lietas, ja tā nav spējīga uz tādu veikumu, kā bija gaidīts. Runājot par sprinta formātu kopumā, es būtu veicis vēl lielākas izmaiņas. Bet šis ir solis pareizajā virzienā. Mazs solis, bet pareizs."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...