Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Manor" iziet FIA triecientestus, komandas budžets - 85 miljoni

"Manor" iziet FIA triecientestus, komandas budžets - 85 miljoni
Foto: Digitale/Scanpix

Jaunā F1 komanda "Manor", kas izveidota uz bankrotējušās "Marussia" vienības bāzes, ir izgājusi Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) noteikots triecientestus, kā arī atklājusi sava budžeta apmērus.

Šonedēļ komanda paziņoja, ka ir ieguvusi līdzekļus, lai 15. martā varētu piedalīties F1 sezonas pirmajā posmā Austrālijā. Tagad tiek ziņots, ka "Manor" šasija izgājusi FIA noteiktos obligātos triecientestus, tātad atzīta par gana izturīgu, lai droši varētu doties uz starta sacensībās Melburnā.

"Mūsu lielie jaunumi ir tādi, ka šodien esam izgājuši FIA triecientestus," savā "Twitter" kontā paziņoja "Manor" komanda. "Labs darbiņš! Tas arī viss - tagad dodamies uz Melburnu!"

Zināms, ka "Manor" ir uzlabojusi 2014. gada "Marussia" šasiju, lai tā atbilstu visiem 2015. gada drošības noteikumiem, piemēram, sānos aprīkota ar izturīgā zailona plāksnēm. Tāpat tai ir jauns purngals, kam turklāt no šī gada jābūt vēl izturīgākam avāriju gadījumā.

Tikmēr tiek ziņots, ka komandas budžets uz 2015. gada F1 sezonu būs aptuveni 85 miljoni eiro. Pusi no šīs summas investēs kompānijas "Ovo Energy" īpašnieks Stīvens Ficpatriks, kamēr otru pusi "Manor" kontā ieskaitīs F1 vadība - tā ir naudas balva par izcīnīto desmito vietu 2014. gada konstruktoru kausā, ko paveica "Marussia".

Tāpat "Manor" šobrīd atrodas otra pilota meklējumos. Līgums jau ir parakstīts ar britu Vilu Stīvensu, bet pašlaik tiek veiktas pārrunas ar vairākiem jauniem un talantīgiem braucējiem, atklāj komandas sporta nodaļas direktors Greiems Loudons. Ļoti iespējams, ka šis otrais pilots arī būs F1 debitants. Stīvensa kontā, kā zināms, ir tikai viena F1 sacīkste.

Tikmēr zināms, ka bijušā "Marussia" pilota Žila Bjanki veselības stāvoklis aizvien nav uzlabojies. Pēc pērn Suzukas trasē piedzīvotās smagās avārijas sportists joprojām ir slimnīcā Nicā un pie samaņas nav nācis.

Izmantotie resursi:
motorsport.com


, 2015-03-06 19:08, pirms 9 gadiem
pēc raksta sanāk ka piloti neko nemaksā varēja no katra standarta 20 milj$ paņemt
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.
Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.