Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Porsche" izgatavojusi F1 motoru, bet projektu apturējusi

Juris Grīns
Juris Grīns

"Porsche" izgatavojusi F1 motoru, bet projektu apturējusi
Foto: Motorsport.com

"Porsche" motoru sporta nodaļas vadītājs Frits Encingers atklājis, ka pirms dažiem gadiem Vācijas autoražotājs izgatavojis F1 noteikumiem atbilstošu dzinēju, taču turpmākie plāni tikuši apturēti.

Nesenā pagātnē "Porsche" sprieda par iespējamo iesaistīšanos "Formulā 1". Tikusi apsvērta iespēja pat izveidot savu rūpnīcas komandu, no kā vadība gan atteikusies, tomēr bijusi vēlme kļūt vismaz par motoru piegādātāju citām vienībām. Iecer nonākusi tik tālu, ka pat radīts reāls F1 dzinējs, taču turpmāk nekādas darbības vairs nenotika.

"Mēs bijām ļoti tuvu," runājot par iespējamo ienākšanu F1 čempionātā, intervijā "Speed Week" sacīja Encingers. "2017. gadā direktoru padome diskutēja par dzinēju, un "Porsche" ne vien radīja tā dizainu, bet arī uzbūvēja to. Mēs apspriedām tehniskos noteikumus, bet vadība izlēma par labu elektriskajam motoru sportam. Tomēr 1.6 litru F1 motors jau tika izmēģināts uz testu stenda."

"Porsche" ar savu komandu startēja F1 čempionātā 1961. un 1962. gadā, izcīnot arī vienu uzvaru, ko sasniedza leģendārais amerikāņu autosportists Dens Gērnijs. Savukārt kā motoru piegādātājs 1991. gadā "Porsche" sezonas pirmajā pusē apgādāja "Footwork" vienību, tomēr sadarbība izvērsās pagalam neveiksmīga, lielākajā vairumā sacīkšu pat neizdevās pārvarēt kvalifikācijas barjeru, pārējās netika sasniegts finišs.

Šosezon "Porsche" ar savu komandu debitēja elektrisko spēkratu čempionātā "Formula E".

Arī "Volkswagen" rūpnīca nesen paziņoja, ka vairs neiesaistīsies tajos autosporta projektos, kuros jāattīsta iekšdedzes dzinēji, uzsvaru liekot uz elektriskajiem risinājumiem.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com