Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Nākamajā F1 sezonā sprinta sacīkstes notiks arī Maiami un Ķīnā

Juris Grīns
Juris Grīns

Nākamajā F1 sezonā sprinta sacīkstes notiks arī Maiami un Ķīnā
Foto: Motorsport.com

F1 čempionāta rīkotāji paziņojuši tos sešus posmus, kuru ietvaros nākamajā sezonā tiks aizvadītas sprinta sacīkstes. Klāt nākuši posmi Maiami un Ķīnā.

Joprojām turpinās diskusijas starp F1 komandām un čempionāta vadību par to, kā būtu jāmaina nedēļas nogales formāts tajos posmos, kuros tiek rīkotas sprinta sacīkstes. Iepriekš tika vēstīts, ka no nākamā gada piektdienā varētu notikt sprinta kvalifikācija, kamēr sprinta sacīkste tiktu rīkota sestdienas pirmajā pusē. Pēc tam sestdienā vēl notiktu kvalifikācija, kurā nosaka starta vietas svētdienas "Grand Prix" sacīkstei.

Kamēr galīgais lēmums vēl nav pieņemts, izlemts, kuros sešos F1 posmos tiks rīkotas sprinta sacensības. Nākamgad tās notiks Ķīnā (5. posms), Maiami (6. posms), Austrijā (11. posms), Ostinā (19. posms), Sanpaulu (21. posms) un Katarā (23. posms). Azerbaidžāna un Beļģija atgriežas pie ierastā formāta.

Plānots, ka janvārī F1 komandas vēl iesniegs savus priekšlikumus, kādas izmaiņas varētu veikt sprinta sacīkšu posmos. Pēc tam tiks pieņemti lēmumi un iekļauti F1 noteikumos.

Komandas mazliet skeptiski raugās uz sprinta sacīkstes un galvenās kvalifikācijas rīkošanu sestdienā. Tas tādēļ, ka sprinta sacīkstē iespējami incidenti un mašīnu bojājumi, ko var neizdoties novērst līdz tajā pašā dienā sekojošās kvalifikācijas sākumam.

Jāpiebilst, ka šogad Makss Verstapens savu trešo čempiona titulu nodrošināja Kataras GP sprinta sacīkstē.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv