Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs esot vienojies ar 'Ferrari' par grandiozu līgumu uz vēl pieciem gadiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs esot vienojies ar 'Ferrari' par grandiozu līgumu uz vēl pieciem gadiem
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Atsaucoties uz publikāciju itāļu laikrakstā "La Gazzetta dello Sport", Šarls Leklērs un "Ferrari" komanda esot vienojušies par jaunu līgumu uz vēl pieciem gadiem, kuru laikā sportista alga ievērojami pieaugs.

2019. gadā Leklērs jau noslēdza kontraktu uz pieciem gadiem, bet nākamgad tā termiņš būs iztecējis. Tāpat līgums nākamgad beigsies Karlosam Saincam. "Ferrari" priekšsēdētājs Džons Elkans nesen apstiprināja, ka abi līdzšinējie braucēji turpinās startēt komandā pēc 2024. gada, gan neatklājot neko vairāk.

Pēc publikācijā paustā, nākamais Leklēra līgums būs iespaidīgs. "Ferreri" esot gatava slēgt kontraktu uz vēl piecām sezonām, tātad līdz 2029. gada beigām. Šajā laikā braucēja alga pakāpeniski pieaugs. Sākotnēji Leklērs saņems 25 miljonus eiro, bet līguma pēdējā sezonā - jau 50 miljonus. Tas būtu aptuveni tikpat, cik šobrīd nopelna vislabāk apmaksātais F1 pilots, pēdējo trīs sezonu čempions Makss Verstapens no "Red Bull" vienības.

Leklēra līgumā arī esot iekļauts punkts, kas paredz, ja komanda trīs gadu laikā nekļūs spējīga cīnīties par titulu, to būs iespējams lauzt.

"La Gazzetta dello Sport" raksta, ka attiecībā uz Saincu sarunas par līguma pagarināšanu norit par īsāku termiņu. Pats pilots vēlas kontraktu uz diviem gadiem, kamēr "Ferrari" gribētu to pagarināt uz vienu gadu.

Šogad kārtējo reizi "Ferrari" neizdevās uzvarēt F1 čempionātā. Konstruktoru kausā tika ieņemta trešā vieta, zaudējot "Red Bull" un "Mercedes", bet vienīgo uzvaru Singapūras posmā sasniedza Saincs.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv