Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Abitebūls: "Turpmāk "Mercedes" nebūs nekādu tiesību uz Okonu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Abitebūls: "Turpmāk "Mercedes" nebūs nekādu tiesību uz Okonu"
Estebans Okons. Foto: Mercedes F1

No nākamā gada, kad franču autosportists Estebans Okons kļūs par "Renault" komandas pilotu, automātiski tiks sarautas visas saites ar "Mercedes" rūpnīcu, kuras paspārnē viņš bija kopš 2015. gada.

Nesen "Renault" paziņoja, ka noslēgusi līgumu ar talantīgo Okonu, kurš līdz ar to nākamajā sezonā kļūs par Daniela Rikjardo komandas biedru. Sākotnēji tika ziņots, ka "Renault" vienība tikai īrēs Okonu no "Mercedes", taču līgums paredz, ka sportists būs pilnīgā franču autoražotāja pakļautībā. "Mercedes" vienības boss toto Volfs jau paspējis apsūdzēt "Renault" šefu Sirilu Abitebūlu džentlmeniskas vienošanās pārkāpšanā.

Jautāts par to, vai Okons saglabās kādas saiknes ar "Mercedes" komandu, Abitebūls sacīja: "Nē, viņš būs "Renault" pilots, tas ir pavisam skaidrs. Līguma spēkā būšanas laikā "Mercedes" uz viņu nebūs nekādu tiesību. Nelielā atšķirība ir tāda, ka viņa menedžmenta komanda ir sacīkšu komanda, un tā ir "Mercedes", bet situācija ir krasi atšķirīga no tās, kas bija ar Karlosu Sainsu, kuru mēs pagājušajā gadā īrējām. Okons būs pilnvērtīgs "Renault" pilots."

Okons sastāvā nomainīs Niko Hilkenbergu, kurš komandā startē trešo sezonu. Abitebūls skaidro, ka Hilkenberga ātrums neesot bijis iemesls viņa nepaturēšanai sastāvā.

"Kad tiek pieņemti šādi lēmumi, netiek skatīts tikai uz pilota ātrumu vien, tiek ņemta vērā arī kolektīvā dinamika," skaidro Abitebūls. "Šo dinamiku mums nepieciešams restartēt, veikt komandā atsvaidzināšanu. Varbūt turpmāk vairāk jākoncentrējas vidējā un ilgtermiņa plāniem. Estebans ir izsalcis pēc sacīkstēm un superlaimīgs par iespēju atgriezties tajās, jo šajā gadā viņam nav bijusi iespēja startēt. Tas viss tika ņemts vērā."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...