Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

2014. gadā WRC kalendārā plāno iekļaut Brazīliju

Juris Grīns
Juris Grīns

2014. gadā WRC kalendārā plāno iekļaut Brazīliju
Rallija sacensības Brazīlijā
Foto: ircseries.com

Jau nākamā gada pasaules rallija čempionātā viens no posmiem risināsies Brazīlijā, ja projektu izdosies novest līdz galam.

Šobrīd pie plāna īstenošanas strādā veiksmīgā Meksikas rallija organizatori ar Žilu Spitaljē priekšgalā. Projektu atbalsta arī WRC īpašnieki un atbildīgās amatpersonas jau aizvadījušas vairākas svarīgas tikšanās, lai apsriestu tā īstenošanu.

"Varam piedāvāt to, ko esam iemācījušies jau desmit gadus esot WRC čempionātā," saka Spitaljē. "Brazīlija ir latīņamerikas valsts, kurai ir daudz līdzību ar Meksiku. Turklāt tur ir daudzas fantastiskas vietas, kur rīkot sacensības. Es teicu Mišelam Mutonam WRC menedžeris, ka Brazīlijā būtu iespējams sarīkot pat visu WRC sezonu, jo šeit ir ļoti liela ceļu dažādība."

Brazīlijas rallijs varētu norisināties Sanpaulu pilsētas apkaimē.

"Tā kā drīzumā Rio de Žaneiro notiks gan Pasaules kauss futbolā, gan Olimpiskās spēles, Sanpaulu varētu būt reālākais variants," skaidro Spitaljē. "Nedrīkst aizmirst, ka Sanpaulu štatam ir ļoti, ļoti veselīga ekonomika un daudziem Eiropas autoražotājiem tur ir savi plāni."

Brazīlijas rallijs WRC kalendārā iepriekš ticis iekļauts divas reizes, 1981. un 1982. gadā.

Izmantotie resursi:
autosport.com

  +2 [+] [-]

, 2013-04-05 18:21, pirms 11 gadiem
Pasaulē krīze,rallijā krīze,bet šie tik taisa posmus otrā pasaules malā,kur rallijs visiem pie kājas,un izmaksas kosmiskas.Nupat jau bija Meksikas rallijs,kur uz starta izgāja 30 ekipāžas.Sviests.Ja šajos dārgajos posmos WRC ieskaitē startētu vismaz vairāki vietējie braucēji,tad es saprastu.Bet tā...šis nav īstais brīdis sadārdzināt pasaules čempionātu

     [+] [-]

, 2013-04-06 00:21, pirms 11 gadiem
Drīzāk būtu taisījuši ralli štatos - Bloks, kā reklāmas seja, gan jau tauta pavilktos, un tirgus arī lielāks - tas par tiem autoražotāju plāniem. Ja grib plašu ģeogrāfiju, tad lai atjauno ralliju Japānā un Āfrikā.