Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jaunā F1 komanda "Haas" sastāvā vēlas redzēt Hilkenbergu

Juris Grīns
Juris Grīns

Jaunā F1 komanda "Haas" sastāvā vēlas redzēt Hilkenbergu
Niko Hilkenbergs
Foto: Digitale/Scanpix

Džīna Hāsa dibinātā komanda "Haas", kas 2016. gadā debitēs Formulā 1, kā "pirmo" pilotu sastāvā vēlas redzēt Niko Hilkenbergu, taču nākas atzīt, ka nolīgt vācieti varētu izrādīties gandrīz neiespējams uzdevums.

Lai gan iepriekš Hāss atzina, ka viņa komandā, ļoti iespējams, startēs meksikānis Estebans Gutjeress un izskatītas tiek daudzas citas kandidatūras, atklājies, ka visvairāk sastāvā amerikāņu uzņēmējs vēlas redzēt tieši Hilkenbergu. Šim pilotam ir liela pieredze Formulā 1 un viņš sacīkstēs startē arī tagad. Tiesa, nolīgt Hilkenbergu varētu nebūt tik vienkārši, jo sportists tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem talantiem un, protams, mērķē uz tikšanu kādā no vadošajām komandām.

"Godīgi sakot, es pat nezinu, vai viņš ir pieejams," stāsta Džīns Hāss. "Šobrīd viņš "Force India" sastāvā rāda labu sniegumu. Lai gan Ungārijas posms nebija viņa labākā sacīkste, redzams, ka viņā mīt liela interese. Nezinu, vai mums būs iespēja viņu nolīgt. Ko viņš vēlas, kādas ir viņa cerības? Piloti vienmēr ļoti šaubās, domājot par strādāšanu jaunā komandā..."

Hilkenbergs, kurš šogad uzvarēja Lemānas 24 stundu braucienā, šobrīd aizvien tiek saistīts ar iespējamo pievienošanos "Ferrari" komandai, ko sezonas beigās, iespējams, pametīs Kimi Raikonens. Tas, ka līgumu jau noslēdzis Valteri Botass, aizvien uzskatāmas par baumām un nav oficiāli apstiprināts, līdz ar to arī Hilkenbergs uzskatāms par kandidātu.

Hāsam tikmēr lielākās cerības saistās ar to, ka kāds no talantiem paliks bez iespējas startēt labā komandā.

"Mēs aizvien meklējam aktīvu pilotu, kurš Formulā 1 startē šobrīd," skaidro Hāss. "Daudz kas ir atkarīgs no citu komandu sastāviem nākamajam gadam un šajā ziņā lielāka skaidrība būs šomēnes."

"Haas" komanda, kas par saviem plāniem paziņoja jau pagājušā gada pirmajā pusē, tikmēr turpina gatavošanos debijai Formulā 1. Tās Eiropas bāzes vieta atradīsies Banberijā, Lielbritānijā.

"Veicam plašus plānošanas darbus, strādājam savā rūpnīcā un pasūtām nepieciešamo ekipējumu," stāsta Džīns Hāss. "Tomēr tas viss prasa daudz vairāk laika nekā varētu domāt. Pasūtījumu saņemšana, piemēram, aizņem trīs līdz sešus mēnešus, tomēr tā tas vienkārši ir. Nav tā, ka mums šobrīd būtu daudz laika un es nezinu kā to visu būtu iespējams paveikt īsākā laika posmā."

"Haas" sadarbības partneris tehniskajā jomā būs "Ferrari" rūpnīca, kas komandai piegādās dzinējus un citas komponentes.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2015-08-04 10:31, pirms 9 gadiem
Labi, ka nesagribējās Hamiltonu vai Fettelu
Kāda iespējamība, ka Hulkenbergs ies pie Haas, kam ir visai interesanta izpratne par F1 un visticamāk vismaz pirmos pāris gadus brauks pa pēdējām vietām, kam visticamāk sekos loģiska aiziešana no F1?

     [+] [-]

, 2015-08-04 10:41, pirms 9 gadiem
Divi kaitinoši novērojumi:
1) nesaprotu kādēļ portāla "žurnālisti" paši uz savu roku izdomā sportistiem jaunus vārdus/uzvārdus;
2) kādēļ paiet divas dienas, lai pārtulkotu svešzemju portāju rakstus?

     [+] [-]

, 2015-08-04 10:43, pirms 9 gadiem
playthegame rakstīja: Labi, ka nesagribējās Hamiltonu vai Fettelu
Kāda iespējamība, ka Hulkenbergs ies pie Haas, kam ir visai interesanta izpratne par F1 un visticamāk vismaz pirmos pāris gadus brauks pa pēdējām vietām, kam visticamāk sekos loģiska aiziešana no F1?
1) viņš ir Ferrari sistēmas braucējs un Haas būs Ferrari B komanda;
2) Haas (pašlaik izskatās), ka būs krietni labāka/ātrāka komanda nekā Force India;
3) cash.

     [+] [-]

, 2015-08-04 10:46, pirms 9 gadiem
Diez vai Niko vēlēsies iet pie Hāsa, drīzākais ka paliks Force India vai pat pāries uz WEC (to viņš nav noliedzis)

Komanda visticamākais, ka sāks palēnām, bet domāju, ka nebūs Marussia/Manor gadījums, drīzāk būs tās pašas Force India gadījums.

     [+] [-]

, 2015-08-04 10:53, pirms 9 gadiem
BlackChild rakstīja: 2) Haas (pašlaik izskatās), ka būs krietni labāka/ātrāka komanda
Ja būs priekšā Manor, tad tas būs liels sasniegums. Nez kāpēc cilvēkiem likas, ka nu tikai nāks un visus liks ārā. F1 tā nestrādā.

     [+] [-]

, 2015-08-04 11:40, pirms 9 gadiem
BlackChild rakstīja: 1) viņš ir Ferrari sistēmas braucējs un Haas būs Ferrari B komanda;
2) Haas (pašlaik izskatās), ka būs krietni labāka/ātrāka komanda nekā Force India;
3) cash.
Kā jau Kārlis min, Haas domā, ka atnāks un viens divi aizbrauks visiem garām. Tā ir normāla amerikāņu šovinistiska domāšana.
Visi Haas līdzšinējie izteikumi liecina, ka F1 no viņu puses netiek pietiekoši novērtēts.
Šobrīd viennozīmīgi sliecos uz ātru aplauzienu.

     [+] [-]

, 2015-08-04 11:52, pirms 9 gadiem
Haas = Brawn kopija. Būs liels šoks visiem, kas domā, ka neko nesasniegs. Būs pjedestāli un daudz.

     [+] [-]

, 2015-08-04 12:08, pirms 9 gadiem
karliss rakstīja: Ja būs priekšā Manor, tad tas būs liels sasniegums. Nez kāpēc cilvēkiem likas, ka nu tikai nāks un visus liks ārā. F1 tā nestrādā.
Nākamajā sezonā redzēsim .

Palielam ceru, ka beidzot ienāks spēcīga komanda. Un HAAS ir visi priekšnosacījumi, lai būtu ātra komanda. Bet nekad neko nevar zināt...

     [+] [-]

, 2015-08-04 12:12, pirms 9 gadiem
ViestursThePunisher rakstīja: Haas = Brawn kopija. Būs liels šoks visiem, kas domā, ka neko nesasniegs. Būs pjedestāli un daudz.
Tā jau nu īsti nebūs, bet tas ka jau pirmajā sezonā būs punktos to gan var gaidīt

     [+] [-]

, 2015-08-04 14:30, pirms 9 gadiem
ViestursThePunisher rakstīja: Haas = Brawn kopija. Būs liels šoks visiem, kas domā, ka neko nesasniegs. Būs pjedestāli un daudz.
Kur tu redzi kaut vienu iespējamo līdzību? Krāsojumā?
Brawn bija komandas, kas veidota uz Hondas rūpnīcas komandas bāzes, formula tika uzbūvēta ar Hondas naudu un know how.
Kas no tā ir Hassam?

     [+] [-]

, 2015-08-04 17:35, pirms 9 gadiem
No nulles pedeja kaut cik veiksmiga komanda ienaca 1993. gada Sauber, parejas bankroteja vai izpirka kads naudas maiss piemers Red Bull franciza, vai Force India (toreiz Vijay Mally nebija nekadas nauda problemas) parejas visas ir ilgadejas kluba biedri, palaikam mainot tik titulsponsoru un akcionarus.

     [+] [-]

, 2015-08-04 17:37, pirms 9 gadiem
kas viņi ir mulķi šitais būs totāls regress čalim Manors pat būs labāks pa šitiem jo Ferrari dzinēji ir mēsli B komandām Paskataties uz Sauber paskataties uz Manor

     [+] [-]

, 2015-08-04 17:50, pirms 9 gadiem
Emka3-95 rakstīja: kas viņi ir mulķi šitais būs totāls regress čalim Manors pat būs labāks pa
šitiem jo Ferrari dzinēji ir mēsli B komandām Paskataties uz Sauber paskataties uz Manor
Čali, padomā vēlreiz, vai pats neesi muļķību tagad pateicis. Ja sekotu līdzi F1, tad zinātu to, ka Manor bija pamatīgas problēmas starpsezonā, kuru dēļ mašīnas pat nebija gatavas startēt Austrālijā, principā komanda lieto pagājušā gada auto, tāpēc dzinējus vainot nav sakara. Sauber turpretī ir ļoti specifiska programma sakarā ar formulas uzlabojumiem, tāpēc arī ir kritums konkurētspējā. Jaunās komponentes tiks piegādātas uz Spa, ja nekļūdos, tad arī rezultāti uzlabosies.

Visbeidzot, ir jāsaka, ka Ferrari nav labākie dzinēji, vismaz pēc manām domām merši ir viņiem nedaudz priekšā, bet Renault un Honda noteikti nevar konkurēt, vismaz šobrīd.

     [+] [-]

, 2015-08-04 18:02, pirms 9 gadiem
Ferrari jaudas zina nedaudz atpaliek no Mercedes, bet loti iespejam nakosezonas ta atskirba bus nieciga. Renault galvenais klupasanas akmenis ir to izturiba, ka ari vini vel joprojam ir pasi dargakie, lai gan pec sis sezonas cena noteikti bus stipri kritusies, lai vispar kadam raditu interesi. Honda, ja apbrinojami vaja, nebiju domajis ka rupnica ar sadiem resuries uztaisis dzineju kuram pirmaja sezonas pilnigi visas iesaceju problemas, redzes ka bus nakosgad, ja nekas nemainisies sadarbiba ar McLaren ari beigsies un pilnigi iespejams, ka jaunais piegadatajs bus tiesi Renault, jo nevienam ne otram nebus istu alternativu.