Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bijušais Šlēgelmilha konkurents kļuvis par "Manor" F1 testpilotu

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais Šlēgelmilha konkurents kļuvis par "Manor" F1 testpilotu
Fabio Leimers
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Šveiciešu autosportists Fabio Leimers, ar kuru savulaik sānu pie sāna cīnījās Haralds Šlēgelmilhs, kļuvis par "Manor" F1 komandas oficiālo testpilotu.

2008. gadā Fabio Leimers un Haralds Šlēgelmilhs startēja "International Formula Master" sacīkšu čempionātā. Leimers toreiz uzvarēja trīs sacīkstēs, izcīnot otro vietu, bet Šlēgelmilhs ar vienu uzvaru ierindojās ceturtajā vietā sezonas kopvērtējumā. Pienākot vispasaules finansiālajai krīzei, Šlēgelmilhs 2009. gadā vairs nevarēja rast iespēju aizvadīt pilnu sezonu kādā noteiktā čempionātā, kamēr Leimers kļuva par "International Formula Master" čempionu.

Leimera karjeras ceļš turpinājās GP2, kur 2013. gadā viņam izdevās izcīnīt vairākas sezonas gaidīto titulu. Tomēr līdzekļu trūkums lika ciest arī viņam un durvis uz F1 čempionātu tā arī palika ciet. 2013. gadā viņš formulas pameta un sāka startēt WEC sportskāru čempionātā.

"Mēs vienmēr nenolaižam acis no pilotiem, kas startē attīstības čempionātos un vērojam viņu potenciālu ienākt Formulā 1," stāsta "Manor" komandas vadītājs Džons Būts. "Fabio uz mūsu radara bijis jau vairākus gadus, tādēļ esam gandarīti, ka varam dot viņam iespēju progresēt. Viņš ir ļoti talantīgs pilots un noteikti ir pelnījis šo iespēju."

Leimeram pagaidām ir līgums līdz 2015. gada sezonas beigām un viņš apmeklēs vairākus F1 posmus, piedaloties treniņbraucienos, strādājot kopā ar pamatsastāva pilotiem un inženieriem, palīdzēs attīstības procesos, kā arī būs potenciālais aizstājējs Vilam Stīvensam un Roberto Meri, ja kāds no viņiem nevarētu piedalīties sacensībās.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News
driverdb.com