Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sardžents Japānā startēs ar saremontēto Albona šasiju

Juris Grīns
Juris Grīns

Sardžents Japānā startēs ar saremontēto Albona šasiju
Foto: Williams Racing

Logans Sardžents šonedēļ notiekošajā F1 posmā Japānā startēs ar saremontēto Aleksa Albona šasiju, ko pirms divām nedēļām Melburnā sportists sabojāja avārijā. "Williams" prognozē, ka rezerves šasiju izdosies sarūpēt uz sesto posmu, kas maija sākumā notiks Maiami.

Pēc tam, kad Albons jau piektdienas treniņbraucienos Austrālijā avarēja un pamatīgi sabojāja auto, viņam tika iedota Sardženta šasija, bet pats amerikānis turpmāko nedēļas nogali izlaida. "Williams" nebija rezerves šasijas, kā tas ir citām komandām, jo starpsezonā laikus saražot nepieciešamās rezerves daļas nebija tās spēkos.

"Startēšu ar salaboto mašīnu," pēc ierašanās Japānā sacīja Sardžents. "Tas tikai tāpēc, ka mehāniķiem būtu pārāk liela darba slodze, lai pārslēgtu mašīnas atpakaļ. Taču šasijas remonts noritēja pat labāk nekā bijām gaidījuši."

Remontdarbu rezultātā mašīna esot kļuvusi smagāka par 100 gramiem, kas nav daudz, taču arī dod zināmu svaru cīņā par sekundes simtdaļām un tūkstošdaļām. Komandas boss Džeimss Voulss norāda, ka karkasa trubas nebija salauztas, un Sardžents šonedēļ neizjutīs nekādu starpību, kas varētu būt radusies starp abām mašīnām.

"Kad redzēju, ka Alekss avarē, pirmais, kas ieskrēja prātā bija tas, ka mums nav daudz rezerves daļu," atceras Sardžents. "Tā ir viena no lietām, ar ko šīs sezonas sākumā mums jāsamierinās. Līdzīgā situācijā bijām arī pirms Austrālijas posma, tāpēc jābrauc uzmanīgi. No otras puses, šī ir "Formula 1", un tas nav iespējams. Ja esi piesardzīgs, tu neko neparādīsi. Tev jābūt pārliecinātam un jācer, ka nekas nenoies greizi."

Šīs sezonas pirmajos trīs posmos "Williams" vēl nav izdevies tikt pie punktiem. Punktus nav izcīnījušas arī "Kick Sauber" un "Alpine" vienības.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...