Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Honda" vadītājs: "Verstapenā mēs redzam jauno Sennu"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" vadītājs: "Verstapenā mēs redzam jauno Sennu"
Makss Verstapens. Foto: Facebook.com/MaxVerstappen

"Honda" rūpnīcas F1 nodaļas izpilddirektors Masaši Jamamoto atzinis, ka "Red Bull" komandas pilots Makss Verstapens viņam un arī citiem vadošajiem darbiniekiem atgādina leģendāro Airtonu Sennu viņa jaunības gados.

Pēc tam, kad "Red Bull" atteicās no "Renault" motoriem un uzsāka sadarbību ar "Honda", Verstapens aizvadītajā sezonā parādīja savu līdz šim labāko sniegumu, uzvarot trīs posmos (vairāk nekā citās F1 sezonās), bet kopvērtējumā pirmo reizi tiekot pie godalgotas vietas - trešās. Savukārt publiski redzams, ka komandas attiecības ar "Honda" ir daudz labākas nekā tās bija iepriekš ar "Renault".

"Honda" savulaik astoņdesmitajos gados un deviņdesmito sākumā ar saviem motoriem apgādāja "McLaren" vienību, kad tajā startēja un par uzvarām cīnījās Senna. Jamamoto atzīst, ka šobrīd piedzīvotais liek atcerēties tos laikus.

"Mēs redzam Maksu kā ļoti svarīgu faktoru "Honda" projektā," saka Jamamoto. "Viņš ir jauns, bet viņa sniegums trasē ir tiešām iespaidīgs. Attiecībās ar "Honda" mēs viņā saskatām līdzību ar Sennu jaunībā. Makss ciena "Honda" un sajūt līdzību ar mums. Viņš rīkojas tā, ka mēs emocionāli gribam viņu apgādāt ar labu motoru. Svarīgi mums, protams, ir visi četri piloti."

Tikmēr skandalozo izteikumu autors, 1997. gada F1 čempions Žaks Vilnēvs kārtējo reizi paudis ne to pozitīvāko viedokli, apgalvojot, ka tieši "Honda" ir traucēklis, kas neļauj Verstapenam jau šobrīd reāli cīnīties par tituliem.

"Viņu motors ir spējīgs izturēt tikai trīs vai četras sacīkstes un arī tad tas nav vienā līmenī ar "Ferrari" vai "Mercedes" motoru," saka kanādietis, reizē gan atzīstot, ka Verstapena sniegums pagājušajā gadā bijis ļoti labs, pat pārsteidzošs.

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...