Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botasa un Žou draudzība traucē komandas sniegumam?

Juris Grīns
Juris Grīns

Botasa un Žou draudzība traucē komandas sniegumam?
Guanju Žou un Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

Pieredzējušais šveiciešu F1 žurnālists Rožērs Benuā uzskata, ka "Alfa Romeo" jeb "Sauber" pilotu starpā valda tik labas attiecības, kas tas vairs nenāk par labu komandai. "Sky Deutschland" komentētājs Saša Ross tikmēr pauž uzskatu, ka vienība šobrīd "veģetē" un arī turpmāko pāris gadu laikā tās sniegumā uzlabojumi nav gaidāmi.

Pēc tam, kad pērnā gada nogalē par "Sauber" izpilddirektoru kļuva Andreass Seidls, Ross prognozēja, ka šogad Šveici pārstāvošā F1 komanda "uzziedēs". Tomēr rezultātā tā aizvadīja ievērojami sliktāku sezonu kā gadu iepriekš, paliekot priekšpēdējā vietā Konstruktoru kausā.

"Komanda veģetē," atzīst Ross. "Šis viņiem nebija labs gads, un es baidos, ka arī daži nākamie gadi nebūs daudz labāki. Viņi nevar atrast nevienu spožu punktu. Viss ir ielikts, lai gatavotos "Audi" ienākšanai 2026. gadā."

Tikmēr "Sauber" apskatnieks un kritiķis Benuā uzskata, ka Valteri Botasa un Guanju Žou tandēms ir pārāk harmonisks. Abi sportisti bieži pavada laiku kopā un ir ļoti draudzīgi viens pret otru, līdz ar ko abu starpā nav novērojama veselīgas konkurence. Vairumā citu komandu šāda situācija nav iedomājama.

"Kopš 2021. gada šī komanda bijis priekšzīmīgs piemērs ar pilotiem, kuru attiecības ir pārāk harmoniskas," uzskata Benuā. "Viņu starpā vispār nevar sajust nekādu sāncensību. Ir Leklērs un Saincs, Hamiltons un Rasels, Noriss un Piastri, Hilkenbergs un Magnusens. Verstapens tā dominē, ka vienkārši ignorē Peresu "Red Bull" komandā. Okons un Gazlī nespēj stāvēt viens otram blakus jau kopš bērnu dienām. Un Alonso savu dominanci "Aston Martin" pielieto tā, ka īpašnieka dēls Strols nevar pat pasūdzēties."

Botasam līgums ir līdz 2025. gada beigām, kad komandu gatavojas pilnībā pārņemt "Audi" rūpnīca. Žou pašreizējais kontrakts beigsies 2024. gada izskaņā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv