Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Lēmums man nepiedāvāt jaunu līgumu – tas bija pārsteigums"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Fetels: "Lēmums man nepiedāvāt jaunu līgumu – tas bija pārsteigums"
Sebastians Fetels. Foto: Zuma Press/Scanpix

F1 četrkārtējam pasaules čempionam Sebastianam Fetelam 2020. gada sezona būs pēdējā "Ferrari" komandā. Viņu pārsteidza tās lēmums nepiedāvāt jaunu līgumu.

Sebastians Fetels šodien atzīmē 33. dzimšanas dienu. Neilgi pēc tam, kad kļuva zināms, ka viņš nepaliks "Ferrari" komandā, noskaidrojās, ka viņam nemaz nav piedāvāts jauns līgums. Komanda uzreiz nāca klajā ar vēstījumu, ka lēmums par Fetela nepaturēšanu nav saistīts ar finansiālo pusi, bet gan ar vēlmi doties citā virzienā.

"Protams, ka man bija pārsteigums, kad piezvanīja Matia [Binoto, "Ferrari" komandas vadītājs] un paziņoja, ka viņš neplāno turpināt mūsu sadarbību. Tur nebija nekādu diskusiju. Uz galda netika nolikts nekāds piedāvājums, nebija, kur aizķerties," notikumus pirms 2020. gada sezonas sākuma atstāstīja Fetels.

Fetela vietu ieņems Karloss Sainss, kurš tādējādi pametīs "McLaren" komandu, bet spāņa vietā stāsies Daniels Rikjardo, kurš atstās "Renault". Savukārt par Fetela nākamo darba vietu informācijas nav, un pat izskanējusi informācija, ka viņš varētu beigt karjeru.

"Man ir motivācija turpināt braukt, bet pagaidām neesmu pieņēmis pareizo lēmumu sev un savai nākotnei. Nepieciešams īstais komplekts un īstie cilvēki apkārt. Tieši to arī pašlaik meklēju. Ja parādīsies īstā iespēja, tad lēmums būs diezgan skaidrs. Ja šāda iespēja neparādīsies, tad droši vien meklēšu ko citu," par iespēju, ka viņš aizvada pēdējo sezonu F1, teica Fetels.

Vācietis arī norādīja, ka viņš nebūt negrasās trasē atbalstīt komandas biedru Šarlu Leklēru, ar kuru iepriekš bijušas ļoti interesantas cīņas. "Jā, pilotiem ir jāpalīdz vienam otram. Bet tu cīnies arī par sevi. Netaisos Šarla dzīvi padarīt vieglāku, pamāt, lai viņš brauc garām. Iepriekš esam cīnījušies savā starpā, to darīsim arī šajā sezonā."

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

     [+] [-]

, 2020-07-03 18:25, pirms 4 gadiem
"Nepieciešams īstais komplekts un īstie cilvēki apkārt. Tieši to arī pašlaik meklēju." Tas laiks ir pagājis, pie tam, šobrīd neredzu kādu, kas būtu gatavs upurēt savu karjeru, lai attīstītu formulu otram braucējam, bez iespējām pašam tikt pie titula.
Ferrari bija 4 gadi tāds komplekts (Feteļš, Raikonens), bet tikai un vienīgi pats Feteļš visu noraka, pat Ferrari žuļīšanās ar motoriem nespēja neizmantot.