Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Otrā ātrākā šasija aiz "Mercedes" ir "Toro Rosso" komandai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Otrā ātrākā šasija aiz "Mercedes" ir "Toro Rosso" komandai"
Makss Verstapens
Foto: LaPresse/Scanpix

"Toro Rosso" komandai šobrīd ir otrā ātrākā šasija F1 čempionātā un tikai vājais "Renault" motors neļauj to parādīt praksē, apgalvo šīs sezonas debitants Makss Verstapens.

"Toro Rosso" un "Red Bull" ir vienīgās komandas, kas šogad izmanto "Renault" ražotos dzinējus. Tomēr šiem motoriem izteikti raksturīgs jaudas trūkums un nepietiekama izturība.

Konstruktoru kausā "Toro Rosso" pašlaik atrodas tikai sestajā vietā, taču komandas pilots Makss Verstapens apgalvo, ka STR10 šasija ir daudz spēcīgāka nekā izskatās.

"Mēs esam uzreiz aiz "Mercedes"," viņš apgalvo. "Ja tev ir ātrs motors, arī šasija darbojas labāk. Dažreiz mēs pat pārsniedzam limitus, cenšoties iegūt vienu vai divas sekundes simtdaļas, apzinoties, ka taisnēs mēs tās vienalga pazaudēsim. Normālos apstākļos mēs cīnītos par trešo, ceturto vietu, taču ar pašreizējo situāciju ir jāsamierinās."

Verstapens tomēr priecājas, ka progress ir jūtams ar katru nākamo sacīksti.

"Ar katru sacīksti mēs mazliet uzlabojam sniegumu un domāju, ka tas ir svarīgs aspekts," saka 17 gadus vecais holandietis. "Austrijā motora sniegums nebija perfekts, bet domāju, ka Silverstounā tas jau strādās mazliet labāk. Mašīna mums ir ļoti spēcīga, vienkārši jācenšas vairāk dabūt ārā no motora."

Verstapens arī stāsta, ka STR10 šasijas stiprā puse esot piespiedējspēks, tomēr motora trūkumi neļaujot to pilnvērtīgi izmantot.

"Tādās trasēs kā Kanādā un Austrijā bija ļoti grūti atrast labu mašīnas balansējumu," viņš saka. "Mums to ir grūti paveikt. "Mercedes" komandai tas nav tik svarīgi, cik liels vai mazs ir tās mašīnu piespiedējspēks, jo taisnēs viņi jebkurā gadījumā ir ātrāki."

Izmantotie resursi:
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...

  -1 [+] [-]

, 2015-07-03 16:44, pirms 9 gadiem
Nu taisnēs pat Ferrari ir labāki par Meršiem, bet merši to kompensē līkumos. Ja jau tas TR būtu tik ātrs, tad vajadzētu darīt, kā Fetels darīja ar RB. Izcīna poli un nobrauc līdz galam nesatraucoties, ka citiem max ātrums ir lielāks. Ja viņi tiešām vinnē uz līkumiem, tad kāpēc tas neatsaucas uz kvalifikācijas laiku.

  -2 [+] [-]

, 2015-07-03 17:05, pirms 9 gadiem
Ja tantei būtu riteņi, tad viņa būtu ātrāka par mersi...un šo ziņu izlasīju, lai uzrakstītu, ka mani neinteresē ši gailēna domas...ko domā un saka Alonso? ...Raikonens? ..Batons? ...tur ir jēga paklausīties

  -1 [+] [-]

, 2015-07-03 17:40, pirms 9 gadiem
kaut kādīgi jau ir jālien iekšā komandai

  -3 [+] [-]

, 2015-07-03 18:14, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Ja tantei būtu riteņi, tad viņa būtu ātrāka par mersi...un šo ziņu izlasīju, lai uzrakstītu, ka mani neinteresē ši gailēna domas...ko domā un saka Alonso? ...Raikonens? ..Batons? ...tur ir jēga paklausīties
Tas gailēns ir lielāks vīrs, nekā tu jebkad būsi!

Alonso, Batons un Raikonens? KAd viņi vispār ir kautko pateikuši sājā sakarā.

Tu nevem kad skaties spogulī? Jēziņ!

     [+] [-]

, 2015-07-03 20:40, pirms 9 gadiem
Tik izcili jau nav, bet laba ir, to pierāda Barselona un šodiena, kur balansējums ir svarīgs

  +1 [+] [-]

, 2015-07-03 20:59, pirms 9 gadiem
Prikshaans, ja nepiekriti manai domai, ka nav vērts publicēt šī braucēja izteicienus, tad varēji vienkārši pateikt paldies autoram par šī viedokļa publicēšanu.
Bet mana aprunāšana liecina tikai par tevi pašu, tavu izglītības un kultūras līmeni. Novēlu turpmāk tev piedalīties diskusijās par apspriežamo tematu, un neapspriest tās dalībniekus.
Lai labs vakars un veicas!

  -1 [+] [-]

, 2015-07-03 21:55, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Prikshaans, ja nepiekriti manai domai, ka nav vērts publicēt šī braucēja izteicienus, tad varēji vienkārši pateikt paldies autoram par šī viedokļa publicēšanu.
Bet mana aprunāšana liecina tikai par tevi pašu, tavu izglītības un kultūras līmeni. Novēlu turpmāk tev piedalīties diskusijās par apspriežamo tematu, un neapspriest tās dalībniekus.
Lai labs vakars un veicas!
Hipokrātiskais slotas kāts. Mans response ir same, kā tavs uz Verstapenu.
Gailēn!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-04 02:20, pirms 9 gadiem
Zini, Prikshaan, ir bijuši gadījumi, kad tev piekrītu, bet nu šī nebūs tā reize. Beidz spļaudīties uz visām pusēm par katru viedokli, kas atšķiras no tavējā. Ar lamāšanos un citu aizskaršanu tālu netiksi. Paliksi būrī kā īstens cīņas gailēns. Ja tēmē augstāk, izvēlies vārdus rūpīgāk.