Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Man nepatika iet skolā un tēvs mani atbalstīja"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Man nepatika iet skolā un tēvs mani atbalstīja"
Makss Verstapens ar tēvu Josu kartinga laikos. Foto: Verstappen.nl

Šobrīd 22 gadus vecais astoņu F1 pasaules čempionāta posmu uzvarētājs Makss Verstapens kādā intervijā atklāti pastāstījis, ka pusaudža gados viņam skolu nepavisam nepatika apmeklēt un viņš to regulāri kavējis, lai varētu startēt sacensībās. Šādu stratēģiju pilnībā atbalstīja viņa tēvs, kā rezultātā noslēdzošajās klasēs sportists mācījās vairs tikai vienu dienu nedēļā.

"Skolā iet man īsti nepatika, man nepatika sēdēt solā un skatīties uz tāfeli," intervijā holandiešu portālam "Formule1" atzina Verstapens. "Protams, skola un izglītība ir nepieciešama visiem. Tā kā es negribēju neko dzirdēt par skolu, arī tas bija viens no iemesliem, kāpēc "Formula 1" kļuva par manu mērķi. Tas mani motivēja parādīt labu sniegumu kartinga sacensībās. Par laimi, skolu man patiešām nevajadzēja. Daudz kas ir atkarīgs arī no tā, kādā jomā esi spējīgs. Ir profesijas, kur ļoti nepieciešama instruktāža, taču laimīgā kārtā tas neattiecas uz autosportu."

Būdams jauns kartingists, sportists jau agrā vecumā ceļoja apkārt pa Eiropu, dažādās valstīs piedaloties sacensībās, ko pilnībā atbalstīja viņa tēvs, kādreizējais sacīkšu braucējs Joss Verstapens. Līdz ar to bieži bija nepieciešams izdomāt plānu, kā nedēļas nogalēs ātrāk tikt prom no skolas.

"Es mēdzu paprasīties uz tualeti un vienkārši neatgriezos klasē," atceras tagadējais "Red Bull Racing" komandas pilots. "Piektdienās plkst. 15:15 es gāju prom no skolas, sēdos autobusā un pa taisno devāmies uz Itāliju. Tētis jau bija sakrāmējis autobusā nepieciešamās mantas, paņēmis man pāris rezerves apakšbikses un tad ar pilnu gāzi braucām Itālijas virzienā. Tāpat svētdienās ar pilnu gāzi bija jābrauc atpakaļ uz mājām, kur atgriezāmies trijos vai četros pirmdienas rītā."

Joss Verstapens palīdzēja savam dēlam aizkļūt līdz "Formulai 1" un joprojām palīdz talantīgā sportista profesionālajās gaitās. Makss F1 sacīkstēs sāka startēt jau 17 gadu vecumā, kļūstot par visu laiku jaunāko pilotu.

"Man nešķiet, ka mēs bijām pilnīgi trasi," saka braucēja tēvs. "Ja Maksam nebūtu bijis talants, ja es to nespētu saskatīt, es viņu visiem spēkiem spiestu iet skolā. Bet man bija skaidrs, ka mēs autosportā kaut ko paveiksim. Tāpēc es ne vien pieņēmu viņa skolas kavēšanu, bet pat mudināju uz to."

Maksam kļūstot pieaugušākam un aizvien vairāk nodarbojoties ar sacīkšu braukšanu, ģimene pārcēlās uz Beļģiju, kur viņu apmācīja privātskolotājs.

"Mēs sarunājām ar skolotāju, ka Makss ieradīsies vien tad, kad būs uz vietas," atceras Joss Verstapens. "Viņš gāja skolā vienu dienu nedēļā. Tas bija kā glābiņš, jo nu mēs varējām braukt sacīkstēs visur."

Izmantotie resursi:
F1 News and Results | Latest 2020 Formula 1...

     [+] [-]

, 2020-04-03 21:22, pirms 4 gadiem
Der noklausīties F1 Beyond the grid vienu no pēdējiem podkāstiem, ar Lando Norisu. Lando intervijā stāsta, ka viņam kartingu laikos trasē esot bijis jābūt jau trešdien. Un tā līdz svētdienai. Vēl būdamam skolniekam jaunajam sportistam piecas dienas nedēļā jāpavada trasē. Tikai divas dienas atliek skolai. Turklāt visu laiku jābūt ceļā, starp Lielbritāniju, Vāciju, Franciju, Itāliju un Spāniju.