Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons, Leklērs un Fetels piekrīt algas samazinājumam

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons, Leklērs un Fetels piekrīt algas samazinājumam
Sebastians Fetels, Šarls Leklērs un Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

"Formula 1" zvaigznes Lūiss Hamiltons, Šarls Leklērs, Sebastians Fetels, kā arī vēl citi piloti ir gatavi ziedot daļu savas algas komandu labā, jo šī brīža situācijas dēļ tās faktiski palikušas bez ieņēmumiem, tāpat zaudējumus nes daudzie atceltie pasaules čempionāta posmi, par kuru norisi vēlākos datumos nekādas skaidrības nav.

Britu medijs "Express" ziņo, ka šo pilotu pārstāvētās "Mercedes" un "Ferrari" komandas līdz ar to šo naudu, no kuras piloti atteiksies, varēs paturēt savā kabatā, lai labāk pārvarētu koronavīrusa izraisīto krīzi. Viņi gan nav pirmie, kas gatavi piekrist algas samazinājumam, jo par to jau iepriekš bija paziņojuši "McLaren" braucēji Karloss Sainss un Lendo Noriss, bet zvaigžņotā trijotne sekojusi viņu piemēram.

Britu vienība "McLaren" kļuvusi par pirmo, kas savus darbiniekus nosūtījusi bezalgas atvaļinājumā, kamēr Sainsam un Norisam, tāpat kā visiem vadošajiem darbiniekiem, tiks samazināts atalgojums. Šobrīd šāds lēmums pieņemts uz trīs mēnešu periodu.

"McLaren Group", kurā ietilpst arī ekskluzīvo automobiļu rūpnīca un lietišķo tehnoloģiju nozare, kopumā nodarbina aptuveni 3700 darbiniekus, no tiem 850 strādā F1 komandā. Šobrīd 100 speciālisti no "McLaren" uzņēmumiem iesaistījušies projektā, kura mērķis ir radīt plaušu ventilācijas sistēmas ar "Covid-19" smagi saslimušajiem. Uz viņiem pieņemtie algas ierobežojumi neattiecas. Šādā veidā Itālijā slimnīcām palīdz "Ferrari" komanda.

Savukārt augstākminētie trīs piloti ir vispelnošākie "Formulā 1". Hamiltona alga, pēc publiski pieejamajiem datiem, ir 60 miljoni ASV dolāru gadā, Fetels šobrīd saņem 40 miljonus, bet Leklērs - 30 miljonus par sezonu. Tiesa, šie cipari var būt tikai aptuveni, jo iespējamas arī piemaksas par sasniegumiem.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

     [+] [-]

, 2020-04-04 15:12, pirms 4 gadiem
Leklērs saņem 10 miljonus nevis 30 miljonus. Tas pie tam pie jaunā līguma. Pagājušajā sezonā viņš vispār ap 3 miljoniem tikai saņēma.

     [+] [-]

, 2020-04-04 17:19, pirms 4 gadiem
Viņiem sen jau naudas ir vairāk kā pietiek, seviški Hamiltonam tā ka nekas