Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Grožānam jāizlaiž nākamais F1 posms Itālijā

Grožānam jāizlaiž nākamais F1 posms Itālijā
Romēns Grožāns lido pāri Fernando Alonso sarkanajai ''Ferrari'' formulai
Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas GP sacīkšu tiesneši pieņēmuši lēmumu, ka vainīgs pie šodien izraisītās avārijas pirmajā līkumā ir ''Lotus'' pilots Romēns Grožāns, piešķirot viņam viena posma diskalifikāciju un 50 000 eiro soda naudu.

Atgādinām, ka šodien aizvadījā Beļģijas F1 posma pirmajā taisnē tika izraisīta smaga avārija, kuras dēļ no sacīkstes izstājās Lūiss Hamiltons, Fernando Alonso, Serhio Peress un Romēns Grožāns. Pēc sacīkšu beigām tiesneši pieņēma lēmumu, ka notikušajā vainīgs ir ''Lotus'' braucējs Romēns Grožāns, piešķirot francūzim 50 000 eiro sodu un diskvalifikāciju uz nākamo posmu, kas nākamnedēļ norisināsies Itālijā.

Pēc posma beigām Grožāns savu vainu apstiprināja, taču neslēpa arī to, ka sods, viņaprāt, ir pārāk bargs. ''Mēs visi zinām, cik sarežģīts ir Spā trases pirmais līkums. Atzīstu, ka pieļāvu kļūdu - nepareizi novērtēju atstatumu starp manu un Lūisa formulu. Škita, ka esmu ticis priekšā Lūisa vadītajam bolīdam, taču tā nebija. Maza kļūdiņa šoreiz izraisīja ļoti lielu avāriju, par ko man tiešām žēl. Sacīkstēs nepiedalos, lai ietriektu kādu sienā, bet gan tāpēc, lai uzvarētu.

Lai arī atzīstu savu vainu notikušajā, tomēr uzskatu, ka sods ir pārāk bargs. Protams, neko mainīt vairs nav iespējams, tāpēc turpmāk centīšos būt piesardzīgāks. Vēlos, lai līdz sezonas beigām es neizraisītu vairs nevienu avāriju, tāpēc darīšu visu, lai šī reize paliktu kā pēdējā,'' sacīja Grožāns.

Jāpiemin, ka aizvadītajos 12 šīs sezonas posmos Grožāns ir bijis iesaistīts jau 6 avārijās.

Grožāna vietu uz nākamo posmu Itālijā, visticamāk, ieņems ''Lotus'' komandas testu pilots Džeroms di Ambrosio.

Neskaitot Grožānu, pie 10 starta vietu soda ticis arī Pastors Maldonado, kuram piešķirts 5 startu vietu sods par pāragru startu un 5 startu vietu sods par avārijas izraisīšanu ar Timo Gloku, savukārt no 10 000 eiro škirties nāksies ''Catterham'' vienībai, kurai piešķirts sods par bīstamu braukšanu boksu celiņā.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Slēpts komentārs: peha
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-09-02 22:56, pirms 12 gadiem
Grožāns ir tiešām ātrs un talantīgs pilots, tikai pārāk bieži iekuļas paša izraisītās avārijās. Atšķirībā no Maldonādo, Grožāns vairs nav tik bīstams ja sacīkste jau ir iekustējusies un riepas uzsilušas No Maldonādo brīnumus var sagaidīt jebkurā sacīkstes brīdi
Domāju, ka šis sods ir vairāk nevis par šīs avārijas izraisīšanu, jo nekas TĀDS tur nebija, bet gan vairāk par to, ka viņš pārāk bieži sataisa šādus burziņus. Ja šī būtu viņa pirmā vai otrā avārija šosezon, tad tik bargs sods nebūtu. Šis drīzāk tā - profilakses pēc!

  +2 [+] [-]

, 2012-09-02 23:03, pirms 12 gadiem
Kaut kas līdzīgs kā bijušie Japāņi Judžī Ide un Sakons Jamamoto

     [+] [-]

, 2012-09-02 23:33, pirms 12 gadiem
Gadaas

  +2 [+] [-]

, 2012-09-03 00:01, pirms 12 gadiem
Takuma Sato arī bija labais.
Viņš ar F1 iemācījās vispār braukt. Līdz tika pat pie podesta. Bet tā daudziem sagādāja galvassāpes.

  -2 [+] [-]

, 2012-09-03 00:14, pirms 12 gadiem
Pie bildes un raksta ievadā Grožans, tālāk jau Grožāns.
Par tēmu - nekas dižs tur nebija - parasts sacīkšu incidents, kurš šoreiz izvērtās lielā bardakā, tikpat labi pēc šādas sadursmes abi varēja mierīgi ieslīdēt drošības joslā un visi būtu mierīgi.

     [+] [-]

, 2012-09-03 19:02, pirms 12 gadiem
Nja es ar domāju ka nekas īpašs, tik ja no 12 sacīkstēm 6 esi biji avarijas epicentra un tas vaininieks, tad tas liecina par kādu trūkumu smadzenēs