Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marks Vēbers noraidījis piedāvājumu startēt "Ferrari"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marks Vēbers noraidījis piedāvājumu startēt "Ferrari"
Marks Vēbers
Foto: SIPA/Scanpix

Markam Vēberam pirms dažiem gadiem bijusi reāla iespēja startēt "Ferrari" komandas sastāvā, tomēr viņš to noraidījis, jo austrālieti neapmierinājis līgumā noteiktais sadarbības termiņš, viņš raksta savā nesen izdotajā autobiogrāfijā "Aussie Grit".

"Ferrari" komanda piedāvājumu Vēberam izteikusi uz 2013. gada F1 sezonu, tomēr sportists parakstījis jaunu kontraktu ar savu toreizējo vienību "Red Bull", bet 2013. gada beigās karjeru čempionātā noslēdza.

"Mēs tikāmies ar "Ferrari" komandas vadītāju Stefano Domenikali uz Flavio Briatores jahtas Monako ostā," raksta Vēbers. "Bija ļoti reāla iespēja, ka kļūšu par komandas pilotu. To vēlējās gan Flavio un Stefano, gan Fernando Alonso. Mums jau bija atsūtīts līgums, tomēr tas bija uz 1+1 gadu, nevis diviem gadiem, ko centāmies panākt. Es vienkārši nebiju ieinteresēts pāriet uz citu F1 komandu, ja 2013. gada jūlijā tā varētu paziņot, ka mani pakalpojumi uz nākamo gadu vairs nebūs nepieciešami. Atceros, ka piektdienas rītā braucu uz Silverstounu un pa telefonu runāju ar Fernando. Pēc tam mēs vēl vairākas reizes sazvanījāmies un viņš ieteica man nogaidīt. Tomēr iekšējā sajūta teica, ka "Ferrari" piedāvātā iespēja nav domāta man."

"Red Bull" zināja, ka Vēbers pēc 2012. gada sezonas varētu aiziet no komandas, tāpēc sākuši pārrunas ar citiem braucējiem, tostarp, Luisu Hamiltonu.

"Viņiem noteikti bija interesanti parunāt ar citiem pilotiem, sevišķi Luisu, jo viņus bija sasniegusi informācija par interesi no "Ferrari" puses," atklāj Vēbers. "Nekādas sarunas par mana līguma pagarināšanu tobrīd nenotika, taču Silverstounā Kristians Horners pēkšņi piedāvāja kontraktu uz 2013. gadu un dažas dienas vēlāk mēs to parakstījām. Tas būtu interesants scenārijs, ja es aizietu uz "Ferrari". Bija arī jauka sajūta, ka kādam esi nedaudz vajadzīgs."

Luiss Hamiltons uz 2013. gada F1 sezonu no "McLaren" pārgāja uz "Mercedes", bet "Ferrari" sastāvā turpināja startēt Felipe Masa.

Tagad Vēbers pārstāv "Porsche" rūpnīcas komandu Lemānas sacīkstēs.

Izmantotie resursi:
Grand Prix Times | Formula 1 News

     [+] [-]

, 2015-07-02 20:54, pirms 9 gadiem
Ar Ferrari 1+1 neapmierināja tāpēc palika RB vienkārši uz vienu gadu.

Mazāk ddddddd vajag.